Sani Bečirović se vrača v Ljubljano

Znani so prvi koraki na novo nastajajoče Cedevite Olimpije. Iz kluba sporočajo, da bo položaj športnega direktorja kluba zasedel Sani Bečirović, medtem ko bo vlogo direktorja prevzel Davor Užbinec, ki je imel isto funkcijo že pri Cedeviti.


Nekdanji slovenski reprezentant in igralec Olimpije je izrazil navdušenje ob vrnitvi v Ljubljano. “Vrniti se v Ljubljano je kot priti domov. Če sem morda odšel še kot otrok, se vračam modrejši. Bogatejši z izkušnjami evropskega igralca, pomočnika trenerja, zastopnika profesionalnih igralcev in mentorja. Odločitev, da sprejmem mesto športnega direktorja pravzaprav res ni bila težka, saj verjamem v zgodbo, verjamem v to ekipo in verjamem, da bom s svojim znanjem doprinesel, da bomo postavili nove mejnike regionalne košarke. Tu imamo res priložnost, da naredimo nekaj izjemnega. In vem, da nam lahko s skupnim, ekipnim delom to uspe. Kaj zmore ekipa, ki kot eno diha med seboj, z navijači, z vodstvom, s podporniki, z mediji, so dokazale že številne ekipe. Želim si, da v Stožicah, v novem klubu KK Cedevita Olimpija Ljubljana ponovno nastane tista električna energija, ki nam vsem da poleta. Veselim se trdega dela in srca,” je v prvi izjavi za javnost povedal Bečirović.

Užbinec z visokimi cilji

Davor Užbinec v Ljubljano prihaja izredno motiviran. “Še pred nastopom profesionalne funkcije v KK Cedevita Zagreb je s prizadevnostjo razvijal klub, z največjim fokusom na mlajše kategorije in košarkarsko šolo, ki danes združuje več kot tisoč otrok. Kot glavni direktor kluba je omogočil vse potrebne organizacijske predpogoje za športne uspehe, ki so sledili. Pri tem se je naslanjal na klubsko tradicijo in ambicijo ‘fair-playa’ ter poslovanja. Davor Užbinec je eden izmed najzaslužnejših za izjemen ugled, ki ga KK Cedevita Zagreb uživa v mednarodnih in evropskih okvirjih,” so izjavo iz Zagreba prevedli na MMC.

Prepričan sem, da lahko skupaj košarko v Ljubljani vrnemo v sam vrh regionalne in evropske košarke. Ta naloga ni enostavna, pa vendar je vznemirljiva in realistična, saj vemo, da imamo vse predpogoje, da v naslednjih sezonah lahko postopno, a zanesljivo napredujemo proti temu cilju,” je svoje prve misli strnil Užbinec.

Prva naloga novega direktorja in športnega direktorja bo imenovanje novega trenerja, sledil pa bo podpis pogodbe z igralci. Igralci bodo, vsaj glede na novinarsko konferenco Emila Tedeschija in Tomaža Berločnika, izbrani po posvetu športnega direktorja in novega trenerja. Klub, ki je sicer še v procesu združevanja, naj bi že v tem trenutku novačil košarkarje, med njimi tudi nekatera odmevna slovenska imena. Po poročanju hrvaški medijev naj bi bil najverjetnejši kandidat za novega trenerja Slaven Rimac, dosedanji trener Cedevite. Z Olimpijo ima sicer veljavno pogodbo sklenjeno tudi Jure Zdovc.

Foto: Petrol Olimpija Ljubljana

Sorodne objave