Dallas že od nekdaj vodila zvezda iz Evrope

Privrženci Dallas Mavericksov z nestrpnostjo pričakujejo, kakšen tandem bosta v prihodnji sezoni sestavljala Luka Dončić in Kristaps Porzingis. Veliko je odvisno od zdravja pri latvijskem košarkarju in v kolikšni meri bo lahko napredoval slovenski čudežni deček.


Po manjšem polomu, ki ga je Dallas utrpel na letošnjem prestopnem roku je jasno, da bosta voz ekipe vlekla Dončić in Porzingis. Po tem, ko Teličkom ni uspelo dobiti niti enega od prostih zvezdnikov, bodo oči še toliko bolj uprte v slovensko-latvijsko navezo.

Mnogi uteho iščejo v dejstvu, da je Dallas že od nekdaj vodil posameznik s stare celine. Spomnimo se, kakšno vlogo je imel nemški superzvezdnik Dirk Nowitzki, ki je bogato športno pot zaključil ravno po koncu Dončićeve krstne sezone.

Nisem prepričan, da so se iz lekcije kaj naučili. Po mojem mnenju so se zavedali, da bo težko. Na tržnici je tudi loterija. Večina košarkarjev si želi v Los Angeles, New York ali Miami, s seboj pa želijo pripeljati tudi prijatelje. Dallas Mavericks se veliko naslanjajo na evropske košarkarje. Pri tem ne mislim, da preostali košarkarji ne želijo igrati z njimi. Dajte Dončiću in Porzingisu eno leto in bomo videli, koga bodo lahko potem privabili v Dallas,” je dejal Kevin Sherrington, športni kolumnist na SportsDayDFW in Dallas Morning News.

Sorodne objave