Dallas s ponosom zre na Dončićevo garaštvo

Luka Dončić bo po pričakovanjih večmesečni premor med sezonama lige NBA izkoristil za krepitev fizične pripravljenosti. V Sloveniji čas več ali manj preživlja v telovadnici in na prostem, sodeč po objavah na družbenih omrežjih pa mu do izklesanega telesa in “šestorčka”, ki ga je obljubil lastniku Dallasa Marku Cubanu, ne manjka več veliko.


Trenutno poletje je za mladega slovenskega asa vse prej kot počitniško. Največ pozornosti nameni fizični pripravljenosti, ki so mu jo kot glavno pomankljivost očitali še pred prehodom v NBA. Kljub odličnemu povprečju 21,2 točke, 7,8 skoka ter 6,0 podaj, želi Dončić pokazati, da ni šlo zgolj za enosezonski hit.

20-letnik je z garaškim pristopom naredil velik vtis na šefe v Dallasu, ki budno spremljajo njegov napredek. Vem, da to poletje gara kot nor. Vem, da je zelo motiviran za novo sezono,” je povedal trener Rick Carlisle. V Dallasu se več kot zavedajo, da ga bodo kot aktualnega novinca leta rivali vzeli na piko, posledično pa bo postal tarča bolj fizične igre. Zato delo na telesni moči mladega košarkaša ni nikakršno naključje.

“To je povsem normalna smer razvoja, po kateri gre vsak košarkar na prehodu iz prve v drugo sezone. Še posebej igralci, kakršen je Luka, ki odigrajo tako izjemno prvo leto. V prihajajoči sezoni se ga bodo rivali pošteno lotili. Razvijanje telesa in fizične pripravljenosti bo pripomoglo k temu, da postane zares vrhunski igralec,” še dodaja Carlisle.

Sorodne objave