Dallas Porzingisu ponudil 158 milijonsko pogodbo

V noči na ponedeljek se bo v Ligi NBA začel prestopni rok, prvi korak za moštvo Dallas Mavercks je podpis pogodbe s Kristapsom Porzingisom.


Latvijec, ki se je Dončiću in druščini pridružil prek Newyorške menjave igralcev, bo podpisal maksimalno pogodbo. V petih letih bo prejel 158 milijonov dolarjev. 221 cm visoki Porzingis je zadnjo tekmo odigral februarja 2018, ko si je potrgal križne vezi v levem kolenu.

Dobrih 30 milijonov letne plače klubu predstavlja ogromno tveganje, saj si nove poškodbe latvijske okrepitve praktično ne smejo privoščiti. Toda druge izbire Dallas nima. Porzingis je prost igralec in vse, razen maksimalne pogodbe, bi eksplozivnega krilnega centra lahko pregnalo drugam.

Lastnik kuba Mark Cuban od zvezdniškega pomladka Dončić, Porzingis normalno pričakuje veliko. Četudi Latvijec že več kot leto ni zaigral na tekmi, je v času od pridružitve k Teličkom razvil odličen odnos tako s Cubanom kot našim čudežnim dečkom.

Dallas v iskanju tretje zvezde

Poleg Dončića in Porzingisa ima Dallas v prestopnem roku velike načrte za še tretjega zvezdnika. Prvi v vrsti naj bi bil organizator igre Charlotta Kemba Walker (25,6 točke, 5,9 podaje), za katerega pa naj bi se potegovali še LA Lakersi in po novem Boston, ki naj bi se že sprijaznil z odhodom Kyria Irvinga.

Druga kandidata sta center Bostona Al Horford (povprečje 13,6 točke, 6,7 skoka) in mladi branilec Milwaukeeja Malcolm Brogdon (povprečje 15,6 točke). Slednji slovi kot odličen strelec z razdalje in naj bi se po mnenju analitikov odlično ujel z Dončićem.

Kawhi Leonard naj bi ostal v Torontu
Pred padcem zastavice prestopnega roka je ogromno govoric. Ena izmed največjih vprašanj je seveda kaj bo s MVP-jem finala. V Torontu so prepričani, da bodo zadržali celotno šampionsko ekipo na čelu s Kawhijem Leonardom. MVP naj bi ostal med Raptorsi in zavrnil kluba iz Los Angelesa. Vprašanje je, ali bo pogodba dolgoročna (190 milijonov za pet let) ali pa dveletna.

Sorodne objave