Trifunović prejel povabilo Dallasa

Selektor slovenske reprezentance Radovan Trifunović je s strani Dallas Mavericksov prejel povabilo na letošnjo izvedbo poletne lige NBA. Pri KZS-ju so potrdili, da bo Trifunović čez Atlantik odletel 30. junija.


Radovan Trifunović se je z reprezentančnim direktorjem Matejem Likarjem v ZDA mudil že v mesecu marcu. Takrat sta se srečala z vodstvom obeh moštev, kjer si kruh služita edina slovenska predstavnika v ligi NBA. Izmed dvojca Miami Heat in Dallas Mavericks, pa so bili slednji tisti ki so slovenskega selektorja povabili na sodelovanje v letošnji poletni ligi NBA.

Izvedna poletnega tekmovanja bo potekala med 5. in 15. julijem v Las Vegasu, Trifunović pa se bo tja odpravil skupaj s predstavniki Dallasa po kratkem postanku v tem mestu.

Povabilo Dončićevega trenerja

“Na letošnjem obisku Luke v Dallasu sva z Matejem Likarjem vzpostavila dober odnos z vodstvom kluba in strokovnim štabom. Na poletno ligo me je povabil glavni trener Dallasa Rick Carlisle in seveda sem se z velikim zadovoljstvom odzval. Zelo se veselim sodelovanja s trenerji in mladimi igralci, kakor tudi nabiranja novih košarkarskih izkušenj na poletni ligi NBA,” so na spletni strani KZS-ja zapisali izjavo Trifunovića.

Na poletni ligi NBA navadno priložnost dobijo mladi, perspektivni in neuveljavljeni košarkarji, ki iščejo pot v najmočnejšo košarkarsko tekmovanje na svetu. Ekipa Dallas se bo letos pomerila z Brooklynom, Houstonom, Sacramentom in reprezentanco Hrvaške.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave