Curry s hudomušno kritiko nad pravila o enem prostem metu

Po tem ko je ESPN reporter Zach Lowe oznanil novo pravilo o »enem prostem metu«, je nanj hudomušno in malce kritično odgovoril eden najbolših strelcev vseh časov, Stephen Curry. Gre seveda za pravilo, kjer bo en prosti met štel dve ali tri točke, odvisno od položaja na katerem je bil storjen prekršek pri metu.


Curry je na Twitterju v svojem stilu izpostavil, da bodo po uvedbi danega pravila potrebne tudi spremembe kako gledati na dosežek »50-40-90«.

Te številke seveda govorijo o košarkarjih, ki imajo 50 % met iz igre, 40 % met izza črte in 90 % met iz linije prostih metov. Del tega kluba je jasno tudi Steph Curry, ki je dane številke dosegel v svoji MVP sezoni leta 2015-16.

Zanimivo je tudi dejstvo, da je eden glavnih razlogov za to spremembo v pretočnosti igre in trajanju tekme, ki bi ga funkcionarji lige NBA radi skrajšali. Po drugi strani pa smo bili (sploh v minuli sezoni) priča najhitrejši košarki v zadnjem desetletju, kjer so hitra igra, protinapadi in meti z razdalje najefektivnejše orožje katerekoli ekipe.

Sorodne objave