Po Koper Primorski do zmage še Cedevita Olimpija

Moštvo Cedevite Olimpije je na četrtfinalni tekmi Superpokala Lige ABA po podaljšku zabeležilo zmago proti beograjskem FMP-ju (101:92) in si zagotovilo mesto v polfinalu turnirja v Zagrebu.


Košarkarji Cedevite Olimpije so uspešno sklenili prvo uradno tekmo v zgodovini kluba pod novim imenom. Izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca so v Zagrebu na četrtfinalni tekmi Superpokala Lige ABA po podaljšku s 101:92 premagali beograjski FMP, in si priigrali mesto v polfinalu, kjer že čakajo košarkarji Partizana NIS in Kopra Primorske, za zadnje mesto pa se bosta udarili gostiteljica turnirja, Cibona, in podgoriška Budućnost VOLI.

Ljubljančani so vprašanje o zmagovalcu prvega petkovega četrtfinala razrešili na začetku dodatnih petih minut igre. Praktično skozi celotno tekmo so imeli Zmaji v svojih rokah vse niti igre na parketu Športne dvorane Dražena Petrovića, a padec v igri v zadnjih minutah obračuna z Beograjčani je bil na koncu kriv za to, da so se morali Ljubljančani za zmago potruditi v podaljšku.

Tega je sicer bolje odprl FMP (90:88), a je sledil povratek Cedevite Olimpije v obliki osmih zaporednih točk, ki so jih prispevali Codi Miller-McIntyre, Edo Murić in Jaka Blažič (96:90). Piko na i zmagi Zmajev v Zagrebu in preboju v polfinale Superpokala Lige ABA sta s trojko in polaganjem za končnih 101:92 pristavila Marko Simonović in Miller-McIntyre.

Z 21 točkami je bil na koncu najboljši strelec Cedevite Olimpije Jaka Blažič, ki je navdušil z vsestransko igro, saj je v statistiko vpisal še devet skokov in sedem podaj (valorizacijski indeks 32). Dvomestno število točk so zabeležili še Codi Miller-McInytre (18), Marko Simonović (17), Ryan Boatright (15) in Andrija Stipanović (11).

IZJAVI PO TEKMI:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:

»Na koncu smo zabeležili zmago po podaljšku, a tekma bi se lahko odvila povsem drugače. Tudi obračun z FMP-jem je potekal na podoben način, kot vse naše tekme v letošnjem pripravljalnem obdobju. Na trenutke smo igrali dobro, a sledila so tudi zelo slaba obdobja. Lahko sem nezadovoljen z nekaterimi zadevami, a vprašanje je, kako hitro lahko moštvo začne delovati tako, kot mora, ob dejstvu, da je smo skupaj le mesec in pol. Sem optimist, in veliko raje gledam pozitivne plati naše igre. Moštvo je na slab dan pokazalo karakter in iz slabe situacije prišli do podaljška, nato pa tudi do zmage. To kaže na to, da je želja vseh igralcev velika, a za nekaj večjega mora obstajati kvaliteta v igri, ki obstaja ob določenih trenutkih, ne pa vedno. Tekmo odpremo dobro, a po prvih menjavah igralcev izgubimo ritem igre, in to so zadeve, ki jih moramo popraviti.«

Marko Simonović, igralec KK Cedevita Olimpija:

»Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. FMP je odlična ekipa, ki že vrsto let igra zelo dobro košarko, in kljub dejstvu, da gre za mlado moštvo, ga sestavljajo izredno nadarjeni košarkarji. Moramo pa izpostaviti, da je bil kljub zmagi velik poudarek na parketu znova na tem, da se uigramo, saj potrebujemo čim večje število tekem. Sam sem se moštvu pridružil pred štirimi dnevi, Maik Zirbes si je tekmo z FMP-jem ogledal v dvorani, in sploh še ni treniral z nami. Enostavno potrebujemo čas, ki ga moramo preživeti skupaj, da se bolje spoznamo. Na trenutke izgledamo odlično, spet drugič malenkost slabše, kar je povsem pričakovano, a verjamem, da bomo v prihodnosti, nenazadnje že na sobotni polfinalni tekmi, zaigrali bolje in se dvignili v formi.«

SUPERPOKAL LIGE ABA, ČETRTFINALE (ŠD Dražen Petrović; Zagreb, Hrvaška; 26.-29. september 2019)

Petek, 27. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – FMP 101:92* (26:20, 19:23, 27:25, 16:20, 13:4)
Cedevita Olimpija: Krušlin 3, Boatright 15 (8 podaj), Krampelj, Hopkins 4, Vujačić, Murić 6, Mulalić 6, Miller-McIntyre 18 (4 skoki), Blažič 21 (9 skokov, 7 podaj), Stipanović 11 (7 skokov), Zagorac, Simonović 17 (7 skokov).
*Po podaljšku.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

POLFINALE

Sobota, 28. september, ob 20.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – CIBONA/BUDUĆNOST VOLI

FOTO: KK Cedevita Olimpija

Sorodne objave