Crvena Zvezda tokrat uspešnejša od Koper Primorske

Košarkarji Koper Primorske so sezono v Ligi ABA začeli z visokim porazom. V Beogradu so morali priznati premoč edinemu regionalnemu evroligašu. Crvena zvezda, sicer aktualna prvakinja tekmovanja, je bila boljša z 90:64.


Podobno kot na četrtfinalnem obračunu istih tekmecev na Superpokalu Lige ABA pred 10 dnevi v Zagrebu so tudi tokrat primorski košarkarji tekmo začeli precej rezervirano. Beograjčani so to izkoristili za vodstvo s 6:0. Tigri so nato nekoliko strnili svoje vrste in do sredine pete minute Crveno zvezdo pahnili v bonus osebnih napak.

Marko Jagodić Kuridža je tako slabo minuto kasneje s črte prostih metov slovenske prvake povedel do vodstva z 10:9. Po prvi četrtini, v kateri je Koper Primorska zadela 12 izmed 14 prostih metov,
so se v ospredju vseeno nahajali Beograjčani (28:21).

Tekmo je odločila odlična igra rdeče-belih v obrambi v drugi četrtini. V njej so izbranci

Jurice Golemca izgubili 10 žog, ob tem pa dosegli vsega tri točke. Beograjčani so vodstvo do odhoda na glavni odmor tako povišali na 22 točk (45:23) in zmagovalec je bil odločen. S 17 točkami je bil pri Koper Primorski najboljši Lance Harris, 12 jih je ob petih skokih (štirje v napadu) v 15 minutah igre dodal Žiga Dimec.

V novem tednu Koper Primorsko čakata dva preizkusa v domači Areni Bonifika. V sredo bo v državnem prvenstvu ob 18. uri na Obali gostovala novomeška Krka, tri dni kasneje pa se bodo tigri prav tako ob 18. uri v drugem kolu Lige ABA pomerili z beograjskim Partizanom.

LIGA ABA, 1. KOLO:

Nedelja, 6. oktobra:

CRVENA ZVEZDA MTS : KOPER PRIMORSKA 90:64 (28:21, 17:3, 28:24, 17:16)

Koper Primorska: Holt 2, Harris 17, Čakarun, Barič 2 (6 podaj), Kosi, Lazić 7, Marinković 4 (5 skokov), Hodžić 10, Jagodić-Kuridža 7 (7 skokov), Dimec 12 (5 skokov), Šiško 3 (7 podaj), Vončina.

Foto: Crvena Zvezda mts

Sorodne objave