VIDEO: Enesa Kanterja med molitvijo napadli pristaši predsednika Erdogana

Center Boston Celticsov Enes Kanter pravi, da bo ostal odkrit kritik režima turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana v luči nedavnega napada, ki se je nanj zgodil v družbi soigralca Tacka Falla pred lokalno mošejo.


Kanter je na twitterju v petek objavil video incidenta v katerem trdi, da so moški, ki so ga nadlegovali, podporniki Erdogana. “Po prvem treningu sva s Tackom odšla v mošejo, saj je blizu dvorane kjer vadimo. Naslednji trening je bil šele ob treh popoldne. Odšla sva tja in molila. Ko sva želela oditi pa so naju pričakali neznani možje. Kot se vidi na videu so čakali na naju, kričali in preklinjali.”

To je noro, saj je to Amerika. Moral bi biti varen, ko pridem v mošejo in molim v miru. To se mi je prvič zgodilo v Ameriki, toda definitivno je bilo grozno. Pogledal sem Tacka in mu rekel:”Tacko, ne skrbi. Vse je v redu, imam stvari pod kontrolo.” V resnici pa sva samo čakala, da že končno pride Uber,” je za medije povedal Kanter dan po dogodku.

Kanter še pravi, da verjame, da je to tega prišlo, ker je prejšnji teden na Twitter objavil video v katerem so turški ministri, ki so se mudili v New Yorku, debatirali o njegovem zahajanje v točno to mošejo.

Kanter je že več let skregan s turškimi oblastmi, leta 2017 pa so mu preklicali turški potni list, zaradi česar se v strahu pred deportacijo boji zapustiti ZDA. V zadnjih letih ravno zaradi tega tudi z ekipami ni potoval na gostovanje v Kanado, k Toronto Raptorsem. Turški tožilci so zahtevali tudi mednarodni nalog za aretacijo, saj Kanterja povezujejo s muslimanskim klerikom Fethullahom Gulenom, ki je naj bi bil odgovoren za spodletel vojaški puč leta 2016.

Foto: NBA

Sorodne objave