Članske košarkarice v četrtek začenjajo kvalifikacije za EP 2021!

Laško – Slovenska ženska izbrana vrsta se v Laškem in Celju pripravlja na uvodna dvoboja kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021. Že v četrtek se bodo Slovenke v Celju pomerile z Grkinjami. Četa selektorja Damirja Grgića že vadi v polni zasedbi, saj se je po odigrani tekmi ruskega državnega prvenstva ekipi pridružila Nika Barič. Kapetanka reprezentance je v odlični formi, kar je prikazala tudi v nedeljo, ko je v tridesetih odigranih minutah dosegla 18 točk.


Vzdušje v ekipi je znova odlično. Dekleta so hitro zavihala rokave in na treningih pilijo taktične zamisli strokovnega štaba pred četrtkovim obračunom z Grkinjami. Derbi kvalifikacijske skupine A se bo v dvorani gimnazije Celje – Center začel 10 minut čez 20. uro. Izbranke selektorja Damirja Grgića računajo na glasno pomoč navijačev. Vstopnice za tekmo so po 5 € na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Ob nakupu treh vstopnic, četrto vstopnico prejmete brezplačno.

1. kolo, četrtek, 14. november 2019, ob 20.10
Celje – dvorana Gimnazije Celje – Center
SLOVENIJA : GRČIJA

2. kolo, nedelja, 17. november 2019, ob 17.00
Sofija – športna dvorana Univerzijada
BOLGARIJA : SLOVENIJA

Nika Barič, kapetanka slovenske reprezentance:
“Vzdušje v reprezentanci je vedno odlično. Sama sem bila že kar malo nestrpna in komaj čakala, da se z dekleti znova zberemo. Dveh igralk iz prve peterke danes na žalost ni z nami, kar je vsekakor velik hendikep. Ostale bomo tako morale nadomestiti delež Eve in Shante. Prepričana sem, da bo selektor Grgić našel rešitev in naredile bomo vse, da kvalifikacije začnemo z dvema zmagama.”

Slovenke med strokovnjaki vse bolj cenjene
Slovenska ženska članska reprezentanca postaja vse bolj pomemben člen tudi na svetovnem košarkarskem zemljevidu. Še na junijskem evropskem prvenstvu v Srbiji so Slovenke na Fibini jakostni lestvici zasedale 63. mesto, na lestvici, ki jo je FIBA objavila 8. novembra, pa so uvrščene na 32. mesto. Na tej lestvici Grkinje najdemo na 13. mestu, Bolgarija je 56. in Islandija 68. Pred začetkom kvalifikacij so se o razmerju trenutnih moči pod evropskimi koši razpisali tudi priznani košarkarski strokovnjaki. Na svoji lestvici, na kateri sicer ni gostiteljic prvenstva Španije in Francije, so Slovenke uvrstili kar na drugo mesto, takoj za reprezentanco Rusije. Še en razlog več torej, da si dekleta v četrtek v živo ogledate na delu.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave