Cedevita Olimpija z dobrodelno tekmo, Slaven Rimac: V ABA želimo nadaljevati z zmagami

Za Cedevito Olimpijo je sladko-kisel začetek sezone. Po eni strani so v prvem krogu lige ABA vpisali prepričljivo zmago in na gostovanju visoko premagali Mego Bemax (87-63), po drugi strani pa imajo na računu že dva poraza v EuroCupu. 


Sploh zadnji poraz proti Kazanu je še posebej boleč, saj so imeli Ljubljančani velik del tekme vse v svojih rokah, nato pa je sledil nerazumljiv padec ob koncu tretje četrtine. Varovanci Slavena Rimca bodo morali svojemu trenerju kaj hitro dokazati, da je bila epizoda v Rusiji zgolj nesrečen preblisk. Že v nedeljo ob 17.00 v Stožice prihaja Cibona, kar iz več vidikov ponuja izjemno zanimiv obračun. Cibona in Olimpija sta že več desetletji znana kot rivala iz dveh glavnih mest, po združitvi Olimpije s Cedevito pa je stvar še toliko bolj zanimiva, saj je bila Cedevita v svoji prejšnji izvedbi mestni tekmec zagrebške Cibone.

Cibona v Ljubljano prihaja po nesrečnem porazu z Mornarjem in si seveda obeta prvo letošnjo zmago. Srečanje pa bo imelo poleg tekmovalnega naboja tudi dobrodelno noto. V okviru akcije #RozaOktober se bo moštvo Cedevite Olimpije ogrevalo v ogrevalnih majicah rožnatih odtenkov, majice pa bo možno kasneje, tudi s podpisi igralcev, z dobrodelnim prispevkom kupiti v trgovini v zelenem ringu Arene Stožice. Vsi prispevki bodo namenjeni Združenju Europa Donna Slovenija pri ozaveščanju o problematiki raka dojk.

IZJAVI PRED TEKMO:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Cibona je zelo dobra ekipa, in verjamem, da med nami in našimi nedeljskimi tekmeci ni prevelikih skrivnosti, saj se dobro poznamo. Sezono v Ligi ABA želimo nadaljevati z zmagami. Za nami je tekma 7Days EuroCupa, v kateri bi morali biti v igri za zmago vse do zadnjih sekund, saj smo se pred obračunom z Unicsom dobro odpočili in zelo dobro igrali do sredine zadnje četrtine. Nekaj napadov smo prehitro zaključili in zgrešili preveč lahkih metov na koš. Proti Ciboni moramo zaigrati z več samozavesti, agresivno in napraviti vse, kar je v naši moči, da zabeležimo zmago. Vse tekme so pomembne. Trenutno je naš razpored tekem sestavljen iz več gostovanj, kar je, v kolikor na tekmah tudi zabeležiš zmago, dobro, saj se lahko iz takšnih stvari največ naučiš.«

Codi Miller-McIntyre, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Menim, da smo v zelo dobrem položaju, da lahko pred domačimi navijači dokažemo, da lahko igramo na vso moč skozi celotno tekmo. Želim si, da nas navijači znova pridejo podpret v čim večjem številu, in obljubim, da ne bodo razočarani.«

Foto: Cedevita Olimpija

Sorodne objave