Šentjurčani ugnali Helios, Rogaška do zmage na derbiju kroga

Slatničani so z današnjo tekmo uspešno začeli novo sezono državnega prvenstva. Po dokaj izenačenem dvoboju, v katerem si ekipi nista priigrali večje prednosti, so nazadnje slavili domači. Šentjurčani so po uvodnem porazu proti Hopsom prvič igrali doma ter z razliko dvanajstih točk premagali Helios Sunse.


ŠENTJUR : HELIOS SUNS 75:63 (20:16, 17:20, 22:14, 16:13)
Šentjur: Čebašek 14, Rebec 3, Radulović 15, Pešič 7, Vlahović 18, Špan 4, Ahmedović 14.
Helios Suns: Mahkovic 6, Šantelj 5, Konjević 11, Radovčič 13, Florveus 6, Bratec 3, Oman 8, Knežević 11.

Pred tekmo sta oba stratega, Saša Dončić in Dejan Jakara, opozarjala na moč tekmeca in na to, da jih čaka težka tekma, domači pa so pri tem upali še na prednost svojega igrišča. To so izkoristili šele v drugi polovici tekme, potem ko sta bili ekipi v prvem delu povsem skupaj. Ob polčasu je bila prednost le točko za domače, ti pa so enega ključnih korakov naredili ob koncu tretjega dela, ko so prednost povišali na devet točk.

To je bilo na koncu dovolj, Helios Sunsi so skušali priti bližje tudi z meti z razdalje, toda niso bili dovolj učinkoviti (Blaž Mahkovic je zgrešil vse štiri, Krešimir Radovčić pa sedem od osmih metov za tri), da bi lahko ulovili Šentjur, ki je zanesljivo pripeljal tekmo do konca in do zmage.

Aleksandar Vlahović je bil z 18 točkami najboljši strelec tekme, Jakob Čebašek je s štirimi trojkami prišel do 14 točk, toliko jih je je imel tudi Emir Ahmedović. Pri Helios Sunsih pa je Radovčić končal pri 13 točkah, po 11 sta jih dodala Davor Konjević in Sreten Knežević.
V naslednjem kolu bodo košarkarji Helios Sunsov 19. oktobra gostili Rogaško, Šentjur pa bo isti dan gostoval pri Gorenjski gradbeni družbi Šenčur.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Saša Dončić, trener Šentjurja:
“Zelo pomembna zmaga za nas. Imeli smo veliko težav, sploh v pripravljalnem obdobju. Na Polzeli smo v zadnjem delu tekme uprizorili antipropagando košarke, tako da je ta zmaga zelo pomembna za samozavest igralcev. Vsem fantom čestitam za borbenost in požrtvovalnost.”
Gregor Nachbar, pomočnik trenerja Helios Sunsov:
“Čestitke Šentjurju za zasluženo zmago. Mi smo odigrali dobro le v nekaterih segmentih in na takih gostovanjih je to precej premalo, da bi upali na uspeh.”

Derbi kroga Rogaški

ROGAŠKA : HOPSI POLZELA 82:75 (29:27, 22:18, 16:20, 15:10)
Rogaška: Fon 8, Vujasinović 21, Lelić 13, Washington 9, Miličević 14, Ferme 11, Durnik 2, Dornik 4.
Hopsi Polzela: Čebular 25, Atanacković 8, Collins 6, Vašl 10, Morina 12, Fowler 14, Dragan.

Domači so vseskozi imeli majhno prednost, v prvi četrtini največ +9 (25:16), večino tekme pa manjšo. Gostje so jih vseskozi lovili, ni pa jim uspelo pripraviti preobrata. Po vodstvu za šest ob polčasu so košarkarji Rogaške prednost skorajda zapravili, saj je bil izid minuto pred koncem tretjega dela izenačene na 65:65. A zadnja četrtina je nato pripadla domačim, ki so si priigrali majhno prednost in jo znali zadržati do konca.

Daniel Vujasinović je vodil Rogaško z 21 točkami, Ivan Miličevič s 14 in Djordje Lelić s 13 pa sta ga dobro strelsko dopolnila. Pri poraženi ekipi je sicer blestel Sandi Čebular (25 točk, štiri trojke, sedem skokov), Nathaniel Fowler jih je dodal 14, Gezim Morina pa 12.

V naslednjem kolu bo Rogaška 19. oktobra gostovala pri Helios Sunsih, Hopsi pa bodo isti dan gostili zasedbo iz Podčetrtka.
Izjavi trenerjev po tekmi:

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Tekma je bila izjemno težka. Sicer smo nekajkrat pobegnili, a so se Hopsi vedno vrnili z odlično tranzicijsko igro in skokom v napadu. Nikakor nam niso dali dihati. Glede na prvi polčas sem v nadaljevanju pričakoval manj točk. Šele v zadnji četrtini smo uspeli po mojem mnenju tudi nekoliko utrujene Hopse zlomiti in spustiti na le 10 doseženih točk. Brez pretiranega stresa v zadnji minuti, smo tako uspeli priti do zmage.”
Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“V prvem polčasu smo igrali izredno slabo, neagresivno v obrambi. Pri Rogaški so se razigrali igralci, ki do zdaj niso zadeli še praktično nič. Naš šuterji danes niso imeji svojega dne. Mislim, da smo tekmo izgubili v prvem polčasu, ko smo šli v tekmo povsem drugače kot smo se dogovorili. Čestitke Rogaški za zasluženo zmago.”

Foto: KK Rogaška

Sorodne objave