Primorska na domačih tleh senzacionalno ugnala Partizan #video

Da košarkarji Koper Primorske v tem tekmovalnem letu lige ABA ne bodo zgolj nastopali, temveč tudi tekmovali, je bilo jasno že po izvedbi Superpokala pred dvema tednoma. Danes so Primorci uspeli še dodatno dvigniti apetite svojih navijačev, saj so v Kopru ugnali beograjski Partizan z 68-56. Na ta način so se črno-belim tudi maščevali za poraz v polfinalu prej omenjenega tekmovanja.


Koper Primorska je imela večino časa srečanje pod svojim nadzorom. Boljši so bili že v prvi četrtini, ko so goste nadigrali z izidom 22-14. Bistveno je bilo predvsem obdobje med 8. in 4. minuto prve četrtine, ko je Tigrom uspel delni izid 8-0. Prednosti, ki so si jo domači priborili v tem delu niso zapravili praktično do konca tekme, kljub temu da so zmagovalci Superpokala garali, da bi znova ujeli priključek.

Po izenačeni drugi četrtini je sledila tretja, ki so jo znova bolje otvori Koperčani in jo tudi dobili z rezultatom 20-11. V zadnji četrtini so Primorci delovali kot izkušeno moštvo, z mnogo daljšim stažem v ligi ABA, saj so tekmo mirno pripeljali do konca. Igralec srečanja je bil Žan Mark Šiško, ki je mu je zmanjkala zgolj ena podaja do dvojnega dvojčka, vpisal je 13 točk in bil motor svoje ekipe. Točkovno je slovenskim prvakom do zmage sicer najbolj pomagal Lance Harris (17), dobro tekmo je imel tudi Marko Jagodić-Kuridža (11).

Partizan praktično ni imel razpoloženega košarkarja, edini ki je sploh vpisal dvomestno število točk je bil Rade Zagorac. Upravičili so se torej strahovi igralcev Partizana, ki so že domačim medijem razlagali, da igranje proti Koper Primorski nikakor ni enostavno.

Primorska je tako vpisala svojo prvo zmago v ligi ABA. Trenutno je na prvem mestu lestvice sicer FMP, ki je edini pri dveh zmaga, danes pa se merita še Igokea in Mornar.

KOPER PRIMORSKA : PARTIZAN NIS 68:56 (22:14, 14:14, 20:11, 12:17)
Koper Primorska: Holt 7, Harris 17 (6 skokov), Čakarun, Barič, Kosi, Lazić, Marinković 6 (5 skokov), Hodžić 10 (6 skokov), Jagodić-Kuridža 11 (12 skokov, 3 podaje), Dimec 4, Šiško 13 (9 podaj, 3 prid. žoge), Vončina.

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Koper Primorska/Žiga Mikeli

Sorodne objave