Leon Šantelj se presenetljivo vrača domov

V poznih sredinih večernih urah so iz vrst PVC Nagode Postojna sporočili, da bo za njih igral tudi Leon Šantelj.


Gre za domačina, ki je svojo košarkarsko pot tudi pričel v Postojni. 24-letni Leon Šantelj se je nato preselil k Kopru, kjer je že pri sedemnajstih letih dobil priložnost v drugi ligi in jo tudi izkoristil. V drugi ligi je nato eno sezono odigral še za Plamo Pur, preden se je pred sezono 2014-15 preselil v Helios Sunse. Po dveh sezonah je nato zapustil domžalska “Sonca” in odšel v Rogaško. Tam je preživel zadnje tri sezone, največji uspeh pa je s klubom dosegel že v prvi sezoni po prihodu, saj so po tesnem boju izgubili v finalu državnega prvenstva proti takratni Union Olimpiji. V zadnji sezoni je za Rogaško igral v državnem prvenstvu in drugi ABA ligi. V državnem tekmovanju je na tekmo povprečno dosegal 7,5 točke in 3,8 skoka, nekoliko manj uspešen pa je bil v regionalni ligi, kjer je njegovo povprečje znašalo 6,1 točk in 4,5 skoka.

Šantelj je bil tudi stalni član reprezentanc mlajših selekcij, s katerimi je Slovenijo zastopal na številnih evropskih prvenstvih. Leta 2018 je s člansko B reprezentanco odšel na turnejo po Kitajski, lani pa je sodeloval tudi na pripravah A reprezentance pred kvalifikacijami za svetovno prvenstvo.

Postonjčani so tako na krilnem položaju dobili verjetno celo najboljšo okrepitev v celotni ligi in tako kljub temu, da so med drugoligaši novinci, napovedali boj za napredovanje med elito.

Foto: KK Rogaška/www.kkrogaska.si

Sorodne objave