Cedevita Olimpija poražena na prvi evropski tekmi

Cedevita Olimpija je nocoj prvič nastopila v letošnji izvedbi EuroCupa. Na drugi strani je stalo turško moštvo Darušafaka, ki pa je bilo močnejše z 79-73.


Potem, ko nekaj sezon Ljubljančani niso nastopali v katerikoli izvedbi Ulebovega pokala, so svojo vrnitev na ta nivo tekmovanja začeli s porazom. Ljubljančani Turkom sicer nikoli niso pustili, da bi se te rezultatsko povsem odlepili, vendar so večino tekme lovili rezultat. Prvo četrtino so Ljubljančani sicer začeli dobro. Po treh minutah je Zmajem namreč uspel delni izid 12-0, pri katerem so sodelovali Simonović, ki je zadel dve trojki, novinec Maik Zirbes in Codi Miller-McIntyre.

Foto: Luka Zavodnik

V začetku druge četrtine so se košarkarji Darušafake hitro pobrali. Pri zaostanku 28-14 jim je uspel delni izid 13-0. Razigrali so se Agva, Lamb in Ozmizrak in Turki so ob polčasu vodili za štiri točke (35-39). Sledila je dokaj bleda četrtina za Cedevito Olimpijo, saj so košarkarji Darušafake povedli že za dvomestno število točk (43-54). Na tej točki je domači trener Slaven Rimac vzel minuto odmora in njegovi varovanci so zaigrali nekoliko bolje. Po izjemni trojki Jake Blažiča, v zadnji sekundi četrtine, se je prednost ponovno stopila na štiri točke (59-63).

V zadnji četrtini so imeli Ljubljančani lepo priložnot za zmago. Nekaj časa so Turke še lovili, nato pa so po trojki Eda Murića dobre tri minute pred koncem povedli za točko (71-70). Na žalost domačih navijačev pa je Cedevita Olimpija povsem zatajila pri skoku v napadu. Gostje so na tekmi namreč zbrali kar 44 skokov, Cedevita Olimpija pa zgolj 28! Vse to je Darušafaki, tudi po zgrešenih metih omogočilo vedno nove napade. Po prekršku v napadu Jake Blažiča je bilo že jasno, da domači do zmage ne bodo prišli. Browne je na drugi strani s prodorom svoje moštvo pripeljal na neulovljivo prednost.

Evropski pokal, skupina C, 1. krog

CEDEVITA OLIMPIJA – DARUŠAFAKA
73:79 (24:12, 11:27, 24:24, 14:16)
Miller-McIntyre 18, Simonović 14, Blažič, Murić in Stipanović po 10, Zirbes 6, Mulalić 3, Boatright 2; Colson 16, Browne 14, Lamb 13, Hamilton, Jones in Ozmizrak po 9, Güler 3, Agva, Demir in Ozdemiroglu po 2.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji

Sorodne objave