Luka Dončić glavna tarča športnih opremljevalcev

Včerajšnji medijski dan Dallas Mavericskov je le še podžgal nestrpnost vseh navijačev Luke Dončića, ki že odštevajo dneve do pričetka nove sezone.


In prav z začetkom nove sezone bomo morda Luko Dončića spremljali v košarkarskih copatih, ki ne bodo znamke Nike. Kot je poročal lokalni teksaški časnik Dallas News, je Dončiću včeraj potekla dvoletna pogodba z Nikom, ki jo je podpisal še v času igranja za Real Madrid. Prav tako se je izteklo tudi obdobje 180 dni v katerem bi lahko ameriški gigant izenačil kakršnokoli ponudbo, ki jo je slovenski as prejel. Ko so ga v sklopu medijskega dneva o tem tudi povprašali, je potrdil, da je prost in da še ne ve, kako bo s tem v prihodnje.

Vsekakor je to dober trenutek za iztek pogodbe, saj bo Dončić imel odlično pogajalno izhodišče. To poletje je namreč z znamko Jordan opremljevalsko pogodbo podpisal zvezdnik letošnjega nabora, Zion Williamson. Ta mu bo v petih letih navrgla kar 75 milijonov ameriških dolarjev, dobil pa jo je še preden je sploh zaigral v ligi NBA. Vsekakor bi ta znesek Dončić moral preseči, saj vendarle gre za veliko bolj dokazanega igralca, ki je za nameček lani osvojil tudi prestižno nagrado za novinca leta, statistično pa se lahko s prvo sezono postavlja ob bok LeBrona Jamesa. Več kot očitna je tudi njegova priljubljenost med navijači širom sveta, saj je lani s 4,24 milijoni glasov za tekmo vseh zvezd zaostal le za Giannisom Antetokounmpom in Jamesom.

Dončić je za konec dejal še: “Zame je to zelo pomembno, saj kot veste imam veliko čevljev. Ta dogovor je zelo pomemben. Prvo kot prvo, čevelj mora biti dober za mojo nogo, želim imeti čim daljšo kariero. In seveda, pomemben je tudi videz.”

 

Foto: Dallas Mavericks/www.mavs.com

Sorodne objave