Zlatega slovenskega reprezentanta ne bo v Olimpijo

Sovenski košarkarski reprezentant Aleksej Nikolić kljub govoricam kariere ne bo nadaljeval pri novoustanovljeni Cedeviti Olimpiji.


Po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug, bo 24-letni organizator igre naslednjo sezono kot posojeni igralec Partizana zaigral v novem italijanskem prvoligašu iz Trevisa. Nikolić je v minuli sezoni nosil dres Partizana, pred tem je bil član moštev Brose Bamberg in Spars Sarajevo.

Njegov največji uspeh v karieri je osvojitev evropskega prvenstva z reprezentanco leta 2017 v Istanbulu. Odlično je nadomeščal Gorana Dragiča, pokazal levjo borbenost, pohvali pa se lahko s stoodstotnim izkupičkom prostih metov na celem prvenstvu.

V minuli sezoni je Nikolić za Partizan na 16 tekmah v Eurocupu v povprečju dosegal 8,3 točke in zabeležil 2,6 asistence. V ligi ABA pa je na 25 tekmah v povprečju igral 19,5 minut ter dosegel 6,4 točke ter 2,3 asistence, v srbskem tekmovanju je beležil po 6,1 točke, 1,4 skoka in 1,9 podaje.

Kot so sporočili, sta Partizan in Nikolić še za eno sezono podaljšala pogodbo, kar pomeni, da se mu bo pogodba iztekla po koncu sezone 2021/22.

Sorodne objave