Bradley Beal podaljšal z Wizardsi; 2022 lahko dobi 226 milijonov dolarjev

Bradley Beal je po podaljšanju pogodbe zavezan Washington Wizardsem vsaj do leta 2022.


Beal ima za sabo najboljšo sezono, lani je povprečno dosegal 25,6 točke, 5,5 podaje in 5 skokov, odigral pa je tudi največ minut izmed vseh igralcev v ligi. Kot je poročal novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski, je Beal dosegel dogovor z moštvom za dvoletno podaljšanje, vredno 72 milijonov dolarjev. Podaljšanje se prične v sezoni 2021-22, za sezono 2022-23 pa ima Beal “player option” (lahko se sam odloči, če želi podaljšati za to sezono).

Če se odloči, da bo poleti 2022 prost igralec, bo lahko z Wizardsi podpisal petletno pogodbo, ki bi mu prinesla vrtoglavih 226 milijonov dolarjev, v primeru podpisa s katerokoli drugo ekipo pa lahko dobi štiriletno pogodbo vredno 198 milijonov.

Ob dogovoru je za medije podal izjavo tudi njegov agent, Mark Bartlestein: “V njegovem perfektnem svetu si želi biti Čarovnik… Želi si zmagovati v Washingtonu. Čuti obvezo, da ima glavno vlogo pri spreminjaju Wizardsov v elitno ekipo.

Vsekakor zelo pomenljiva izjava. V Washingtonu, kot kaže sestava moštva, še nekaj časa ne bo zmagovalne ekipe, kar morda namiguje, da si Beal želi biti zamenjan.

Foto: NBA

Sorodne objave