Marko Milić o uspehu mladih košarkarjev: “Dva meseca so bili izolirani, niso imeli počitnic. Zaslužili so si.«

Uspeh mladih slovenskih košarkarjev na EuroBasketu do 18 let še vedno odmeva. Veselje po bronasti medalji je bilo nepopisno, vodja poti Marko Milić je za Sportal ob tem dodal: »Oprli so se drug na drugega. Pomembno je, da so postali prijatelji. Vesel sem bil, da je bila pika na i.«


»Ena tekma in prebiješ vse skupaj. V skupinskem delu je tako, da se vsi še tipajo in so nekoliko nervozni. Rezultati so bili v skupinah nenavadni. Nato pride tekma na izpadanje, jo dobiš in psihološko ekipa zraste. Fantje so se razživeli. Dva meseca so bili skupaj, delali trdo, se povezali, potem ko so prišli iz različnih klubov. Pomembno je, da so postali prijatelji. Zdaj gredo težko narazen,« je dan po velikem uspehu mladih slovenskih košarkarjev, ki so v Grčiji v dvoboju za bronasto odličje premagali gostitelje, dejal vodja poti Marko Milić.

Po srebrnem odličju iz leta 2002 so slovenski košarkarji do 18 let osvojili še drugo odličje. Po tretjem mestu v skupinskem delu so se v izločilne boje podali v težkem položaju. V osmini finala je padla Nizozemska, nato Velika Britanija, v polfinalu pa so jih v zadnji četrtini strli Turki. V boju za tretje mesto so se kljub grenkem porazu naši košarkarji znesli nad Grčijo (81:57), ki so bili od naših boljših v skupinskem delu (72:54).

»Za košarkarje, ki igrajo v manjših klubih in zmagajo odločilno tekmo na evropskem prvenstvu, je ta uspeh nekaj posebnega. Temu primerno so se poveselili celo noč. Dva meseca so bili izolirani, niso imeli počitnic. Zaslužili so si,« pravi Milić, ki na Košarkarski zvezi Slovenije skrbi za razvoj košarkarjev v mlajših kategorijah.

Sorodne objave