Bo kvalifikacijski turnir za OI organizirala Srbija? Srbska vlada pripravlja €3.5M

Generalni sekretar Košarkarske zveze Litve je sporočil, da je Srbija prvi kandidat za organizacijo kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre. Srbi naj bi bili pripravljeni v namen organizacije odšteti največ denarja. 


Srbski košarkarji imajo dobre izkušnje z domačimi kvalifikacijami za olimpijske igre. Srbi so pred tremi leti, v beograjski Areni že organizirali kvalifikacijski turnir za OI v Riu, ki so ga tudi uspešno osvojili. Kasneje so bili izredno uspešni tudi v Braziliji, kjer so prišli vse do finala, tam pa so jih zaustavili Američani. Sedaj je njihova naslednja tarča Tokio, kjer bodo prihodnje leto nove olimpijske igre.

Ker se Srbom na enega najprestižnejših športnih dogodkov na svetu ni uspelo uvrstiti preko minulega svetovnega prvenstva na Kitajskem, se je Košarkarska zveza Srbije odločila, da poda kandidaturo za organizacijo kvalifikacij. Glede na informacije iz Litve, ki jih je potrdil tudi sekretar njihove zveze, Mindaugas Spokas, so Srbi na dobri poti, da s kandidaturo dejansko uspejo. Litovci so namreč v kvalifikacije pripravljeni vložiti 3 milijone evrov, srbska vlada pa je že potrdila, da bi v ta namen pritaknila pol milijona več.

Očitno v bitki za prevzem organizacije ostajata le še Srbija in Hrvaška. Kvalifikacije bodo sicer na sporedu od 23. do 28. junija. Na njem bodo sodelovale reprezentance Srbije, Litve, Italije, Hrvaške, Slovenije, Turčije, Nemčije, Rusije, Poljske, Češke, Brazilije, Venezuele, Portorika, Dominikanske republike, Kanade, Mehike, Urugvaja, Tunizije, Angole, Senegala, Nove Zelandije, Kitajske in Južne Koreje.

Na OI so že uvrščene Argentina, Avstralija, Francija, Iran, Japonska, Nigerija, Španija in ZDA.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave