Blažič še ni obupal nad EuroCupom

Cedevita Olimpija še naprej nadaljuje z dobrimi predstavami v ligi ABA. Po zmagah nad Mego Bemax, Cibono in Igokeo je padel še Partizan.


Ljubljančani so torej v istem tednu znova pokazali dva povsem različna obraza. V sredo so ob bledi predstavi večinoma lovili francoski Nanterre 92, ki pa je bil v končnici bolj zbran. Tokrat pa so se do zadnje četrtine enakovredno kosali s Partizanom, nato pa še nekoliko stopili na plin in goste iz srbske prestopnice odpravili dokaj gladko.

Slaven Rimac, ki je še v sredo deloval precej razočarano in je celo kritiziral kemijo med svojimi varovanci, je imel tokrat precej več razlogov za zadovoljstvo. »Zagotovo smo lahko zadovoljni s končnim rezultatom. Igralci so nadzorovali potek igre, naši branilci so dobro zaigrali v obrambi. Imamo kvaliteto, in to so naši fantje prikazali. Nekatere stvari so se postavile na svoje mesto, a ne smemo biti zadovoljni z majhnimi zadevami. To je ena tekma, liga je dolga. Kljub vsemu pa mora biti predstava na obračunu s Partizanom NIS standard za vse naslednje tekme. Zahvaljujem se vsem navijačem, ki so nas podpiral. Spremljali so Cedevito Olimpijo, za katero želim, da jo vidijo vedno. Igralci so zaigrali motivirano in želeli so zabeležiti zmago.«

Izjemno optimističen je bil po zmagi nad Partizanom tudi Jaka Blažič. Blažič je bil prav gotovo proti Partizanu, kot nekdanji član Crvene Zvezde še posebej motiviran, sedaj pa je napovedal, da Cedevita Olimpija ni izgubila upanja niti za napredovanje v Evropi. »Za nami je dobra tekma. Prvič smo odigrali od začetka obračuna pa do konca tako, kot smo se pred začetkom tekme dogovorili v garderobi. Prikazali smo odlično igro v obrambi, hkrati pa smo bili osredotočeni v napadu. Na koncu smo zabeležili zasluženo zmago proti Partizanu NIS, ki je v odlični formi. Gremo dalje, puške v koruzo nismo vrgli v 7Days EuroCupu, v torek pa je pred nami pomembna tekma proti Joventutu.«

Naporen ritem za Cedevito Olimpijo se torej nadaljuje, Joventut je namreč vsaj v EuroCupu v dobri formi, odlično pa ga zastopata Alen Omić in Klemen Prepelič. Sploh slednji trenutno igra v življenjski formi.

Srečanje v Španiji proti Joventutu bo na sporedu v torek ob 20.45.

Foto: Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave