Slaven Rimac novi trener Cedevite Olimpije, prva okrepitev Edo Murić

V Ljubljani je potekala ustanovna skupščina košarkarskega kluba Cedevita Olimpija Ljubljana. Vodstvo je potrdilo, da bo glavni trener ekipe Slaven Rimac, prva okrepitev združenega kluba pa je Edo Murić, ki je podpisal dveletno pogodbo.


Petrol Olimpija in Cedevita sta dogovor o združitvi oznanili na začetku junija. Združeni klub bo v prihodnji sezoni nastopal v slovenskem prvenstvu (izpustil bo prvi del Lige Nove KBM), Ligi ABA in Evropskem pokalu, v katerem bo tekmece v skupinskem delu dobil na petkovem žrebu. Tako Rimac kot Murič sta bila člana Cedevite že prejšnjo sezono.

Na skupščini obeh klubov so za zaprtimi vrati formalno potrdili direktorja Davorja Užbinca in športnega direktorja Sanija Bečirovića. Do zdaj prvi mož Petrola Olimpije Tomaž Berločnik je postal predsednik novega kluba, Emil Tedeschi pa prvi podpredsednik.  Po dveh letih in pol pa naj bi se v vlogah zamenjala. Podpredsedniki so postali še Andrej Slapar, Damjan Kralj in Igor Mervič, ki so do zdaj sestavljali upravni odbor Olimpije.

Prva uradna okrepitev je postal Edo Murić, kise po petih letih vrača v Ljubljano. Kot je dejal Berločnik, se Ljubljančani pogovarjajo še z nekaterimi člani zlate slovenske reprezentance, hkrati pa tudi z drugimi prostimi slovenskimi košarkarji. Obenem iščejo tudi kakovostne tujce, ki bodo pomenili dodano vrednost. Skoraj zagotovo bosta člana novega kluba dozdajšnja igralca Cedevite Filip Krušlin in Andrija Stipanović.

Mesto glavnega trenerja je zasedel 44-letni Slaven Rimac. Lani je Zagrebčan že vodil Cedevito, sezono pred tem pa je bil pomočnik Jureta Zdovca. Slednji se je februarja vrnil na Olimpijino klop, vodstvo novega kluba pa je prednost dalo Rimcu. Ta  je dve leti treniral Cibono in z njo pred petimi leti presenetljivo osvojil Ligo ABA.

Sorodne objave