Barcelona pripeljala še enega bivšega NBA igralca

Dres Barcelone bo tako v sezoni 2019-20 nosil Američan Malcolm Delaney.


Barcelona bo z 30-letnim branilec tako podpisala enoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto. Podpis se bo zgodil takoj, ko Američan tudi opravi vse potrebne zdravniške preglede.

Diplomant priznane univerze Virgina Tech se tako vrača v najmočnejše evropsko tekmovanje po dveh sezonah v ligi NBA v dresu Atlante Hawksov in eni sezoni v kitajski ligi CBA. V Evroligi je predtem že zaigral za Bayern Munchen in Lokomotiv Kuban.

Ponovno pod taktirko Pešića

V Barceloni bo ponovno tako združil moči s strategom Svetislavom Pešićem, s katerim sta že sodelovala pri bavarskem velikanu. Pri Bayernu je Delaney blestel, saj je osvojil prestižno nagrado za najboljšega igralca nemške lige. Še uspešnejši v Evroligi pa je bil v času igranja za Kuban, saj jih je popeljal do zaključnega turnirja, sam pa bil tudi izbran v idealno peterko tekmovanja.

V lanski sezoni je kot že predhodno rečeno nastopal v ligi CBA za Guandong Southern Tigers. Na 37 tekmah je tam povprečno beležil 19,4 točke, 6,1 skoka in 5,6 podaje.

Barcelona sestavlja ekipo za evropski naslov

Po poškodbi prvega organizatorja igre Thomasa Heurtela so tako katalončani našli več kot dostojno zamenjavo. Že predhodno pa so sestavili izjemno močno ekipo, saj so v svoje vrste pripeljali Alexa Abrinesa, Brandona Daviesa, Corya Higginsa in Nikolo Mirotića.

Sorodne objave