Vlado Ilievski se vrača v slovensko košarko

Nekdanji odlični makedonski košarkar bo v prihodnje znova dejaven v ljubljanski košarki, a tokrat kot predsednik Ilirije.


Skupščina kluba naj bi tako 39-letnemu Vladu Ilievskemu že izkazala podporo za nastop nove funkcije. Ilirija je lani izpadla iz lige Nova KBM, kot so pred dnevi že poročali pri Dnevniku, pa naj bi si Ilievski skupaj s skupino vlagateljev prizadeval klub takoj vrniti med prvoligaše.

Gre za košarkarsko ime, ki je še predobro znano večini slovenskim košarkarskim navdušencem. Svojo športno pot je nekdanji organizator igre začel v rodni Makedoniji, od koder je prek Partizana in turške Antalye leta 2001 prišel k Union Olimpiji. Že v teh treh sezonah, ki jih je odigral za ljubljanski košarkarski ponos, je postal ljubljenec občinstva. Kasneje je v karieri igral še za številne evropske velikane v Evroligi, kot so Barcelona, Montepashci Siena, Anadolu Efes, Lottomatica Roma in Tau Ceramica. V dolgoletni karieri je za Olimpijo nato zaigral še v obdobju med leti 2008 in 2011. Bogato košarkarsko pot je nato pred dvema letoma sklenil v domačem Rabotničkemu.

Bil je tudi stalni član makedonske izbrane vrste, z njo pa je največji uspeh dosegel na evropskem prvenstvu leta 2011, ko so s soigralci osvojili 4. mesto in presenetili celotno košarkarsko javnost.

Poleg igranja za Olimpijo, ga na Slovenijo veže še dodatna vez, saj je poročen s hčerko Petra Vilfana, Anjo Ilievski.

Foto: Žurnal24/www.zurnal24.si

Sorodne objave