Antetokounmpo se pridružuje Lakersom

Popolnoma prenovljena ekipa Los Angeles Lakers je po novem v svoje vrste zvabila še mlajšega brata letošnjega MVP-ja. Kostas Antetokounmpo, prej soigralec Luke Dončića, bo zdaj oblekel rumeni kalifornijski dres.


21-letni in 208 centimetrov visoki krilni center je preteklo sezono preživel v dresu Dallasa, ki ga je kot 60. izbral lani na izboru, toda večino časa je preigral v razvojni ligi pri moštvu Texas Legends. V ligi NBA je nastopil samo dvakrat, Dallas pa ga je poslal na t.i. ‘waivers’ listo. Prvi zagreti so bili sicer Toronto Raptorsi, a so pred njimi, zaradi slabšega izkupička, prednost izkoristili Lakersi.

Pri Milwaukeeju bo Giannis v novi sezoni moči združil s starejšim bratom Thanasisom, vsi trije s Kostasom pa so na seznamu grške reprezentance za svetovno prvenstvo. Košarko igra tudi najmlajši Alexis, najstarejši med njimi Francis pa se je ukvarjal z nogometom.

Jezerniki so tako zgradili izjemno močno ekipo, LeBronu Jamesu in druščini pa so se med drugim pridružili Anthony Davis, DeMarcus Cousins, Danny Green in Avery Bradley.

Sorodne objave