ABA 2: Kakšna končnica! Helios v srečanju kroga ugnal Makedonce

Helios Sunsem je uspel veliki met. V Domžalah so pred domačo publiko na kolena spravili makedonski MZT Skopje Aerodrom (78-76). Zmago so si na izenačenem obračunu priborili šele v zadnjih sekundah tekme.


Helios je po dveh povsem izenačenih četrtinah (24:24, 19:19) nekoliko bolj pobegnil šele v tretji. Domžalčani so to četrtino namreč dobili z 22-11 in na ta način ušli na dvomestno prednost. A srečanja še zdaleč ni bilo odločeno. MTZ je v zadnjem delu tekme začel zmanjševati razliko, dokler ni Heliosa povsem ujel in celo prehitel. 45 sekund pred zaključno sireno so tako Makedonci povedli za točko (75-76).

Kazalo je že na zmago gostujočega moštva, nato pa je odgovornost prevzel hrvaški organizator igre pri Heliosu, Krešimir Radovčić. 30 sekund pred koncem je zadel ključni met za dve točki in Domžalčani so znova vodili (77-76). Na drugi strani je bil pri metu za dve točki neuspešen Jabari Hinds, odbito žogo pa je pobral Blaž Mahkovic. Nad njim je bila storjena osebna napaka, Mahkovic pa je izkoristil en prosti met, kar je bilo dovolj za zmago Heliosa.

Pri Domžalčanih je blestel Davor Konjević, ki je zbral 24 točk, 4 skoke in 3 podaje (skupni indeks 29), s čimer je bil tudi igralec srečanja. Helios Sunsi so se s to zmago prebili na prvo mesto ABA 2 lige, ki si ga delijo prav z MTZ-jem. Ali bodo tam tudi ostali pa je odvisno od sredinih in četrtkovih tekem. Borac bi se z zmago nad Splitom sam zavihtel na prvo mesto, dobro izhodišče pa imata tudi Sutjeska in Široki.

HELIOS SUNS – MZT Skopje Aerodrom 78:76 (24:24, 19:19, 22:11, 13:22)

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Avtor: Timotej Prosenc

FOTO: Helios Suns/Gašper Papež

 

Sorodne objave