Trae Young izenačil Jordanov rekord

Branilec Atlante Trae Young je postal prvi košarkar po Michaelu Jordanu, ki mu je v prvih devetdesetih obračunih uspelo doseči najmanj 35 točk in 10 asistenc. Jordanu so ta uspeh zapisali leta 1983. Tako Jordan kot Young imata 4 tovrstne tekme.


Young je zavidljivo statistiko vpisal v noči na ponedeljek v porazu po podaljšku proti Portlandu. Dosegel je točno 35 točk in 10 podaj. Ostale tri tekme je dosegel lansko sezono kot novinec.

Prva se je zgodila na 21. oktobra 2018 (šele njegova tretja tekma v NBA) ob zmagi nad Clevelandom, kjer je dosegel 35 točk in 11 asistenc. Februarja naslednje leto je na drugi tekmi dosegel točko več in podajo manj ob zmagi v podaljšku nad Minnesoto. Zadnja tovrstna tekma lanske sezone je bila proti Chichagu, kjer je Young ob porazu Atlante po kar štirih podaljških dosegel 49 točk in 16 asistenc.

Dana statistika dokazuje, da je lanski tekmec Luke Dončića za naslov novinca leta, tudi letos začel puščati velik pečat. Sprva so ga opisovali predvsem kot novega Stephena Curryja – nekoga, ki lahko meče kadar se mu zazdi. Ni važno ali stoji tik za črto treh točk ali pa na sredini igrišča.

Danes analitiki Younga vidijo kot igralca povsem svojega kova. Da, še vedno je smrtonosen izza črte, toda vse bolj občudovanja vreden je njegov pregled na igro in čudovite asistence. To ga ne loči zgolj od primerjave s Curryjem, ampak tudi od ostalih organizatorjev igre v najmočnejši ligi na svetu.

Photo: nba.nbcsports.com

Sorodne objave