V Tivoliju brez drame! Ilirija z naskokom dobila prvo srečanje četrtfinala

Včeraj sta prvi četrtfinalni dvoboj v 2. SKL odigrali moštvi Ilirije in Litije. Ilirija, ki je bila po rednem delu tekmovanja uvrščena na drugo mesto je Litijane ugnala s prepričljivih 107-81. Četrtfinale se igra na dve dobljeni tekmi. 


Dvoboj v Hali Tivoli je v večini prve četrtine ponudil izenačeno predstavo, saj sta bili moštvi še po dobrih sedmih minutah izenačeni na 17-17, nato pa so Ljubljančani ekspresno prišli do prednosti. Z delnim izidom 11-0 so napovedali, da bo Litiji v prestolnici vse prej kot lahko. Predstava v drugi četrtini je bila podobna tisti iz začetka prve, saj so košarkarji Ilirije dominirali in tako poviševali svoje vodstvo, ki je pred drugim polčasom znašalo že +15 točk (46-31).

V tretji četrtini so se domači spogledovali s prednostjo 30 točk, ob koncu četrtine pa se je Litija po zaslugi Primoža Kmetiča, ki je dosegel 5 zaporednih točk, le nekoliko približala. Kljub temu smo v zadnji četrtini ponovno spremljali suvereno predstavo Ilirije, ki je ta prepričljivo dobila prvo tekmo četrtfinala.

Miha Cerkvenik je bil z naskokom prvi strelec Ilirije, dosegel je 26 točk. Dragan Pušič je prispeval 21 točk za Litijo, še 19 jih je dodal njegov soigralec Primož Kmetič.

Sorodne objave