Medvode po težkem boju in podaljšku s polnim izkupičkom zapuščajo Novo Gorico

Košarkarji Gorice in Medvod so se udarili v tekmi boja za obstanek 2. SKL. Po napetem dvoboju, ki je terjal tudi podaljšek so se veselili gostje in Novo Gorico zapustili z zmago s 77-79. 


Medvode so prišle do visokega zgodnjega vodstva in po dobrih petih minutah igre povedle z 2-14. Do izteka četrtine so se Novogoričani povsem približali in s polaganjem Gregorja Devetaka prišli do znižanja na 17-20. Tudi druga četrtina je minila v znamenju vodstva gostov, a so domači vztrajali in se s trojko Žana Petejana v zadnji sekundi polčasa znašli le točko za Medvodami (37-38).

Tretja četrtina je ponudila zanimivo predstavo v kateri sta bili obe ekipi povsem izenačeni. S polaganjem Mihe Lipičarja so v 6. minuti četrtine gostitelji prišli do vodstva in četrtino tudi zaključili z minimalno prednostjo 50-49. Tudi zadnja četrtina je bila je potekala v podobnem ritmu in tekmeca sta bila 20 sekund pred koncem rednega dela srečanja izenačeni 70. Medvode so imele zadnji napad, a je 4 sekunde pred koncem igralnega časa Jure Bavdek zgrešil zmagovito trojko.

Podaljšek so bolje začeli gostje, ki so v zadnjo minuto vstopili s prednostjo 74-78. 17 sekund pred koncem je Marko Marčetič s trojko svoje moštvo približal na 77-78, a to je bilo premalo. 6 sekund pred koncem je Jakob Jesih z zadetim prostim meto potrdil zmago Medvod.

20 točka za Gorico je zadel Anže Vinazza, pri Medvodah pa sta bila najboljša strelca David Purič (18) in Jure Bavdek (17).

KK Gorica : KK Medvode 77 : 79

Sorodne objave