Cedevita Olimpija tako blizu, a tako daleč. Znova brez zmage v EuroCupu

Cedevita Olimpija je nocoj odigrala še četrto letošnjo tekmo v EuroCupu. V Stožicah je gostoval francoski Nanterre 92, ki v skupini C zaseda predzadnje mesto. Parižani so do tega kroga vpisali eno zmago in dva poraza, kar pa je bil še vedno boljši izkupiček od Ljubljančanov, ki so na zmago še čakali. Cedevita Olimpija je tudi tokrat vpisala poraz, še četrti zaporedni v Evropi (87-93)


Že takoj je bilo jasno, da so košarkarji Nanterra v Ljubljano prišli izredno motivirani. Tekma se je sicer začela izenačeno, vendar je bila gostujoča klop vseskozi aktivna, spodbujajoč soigralce na parketu. Stožice so bile le delno zapolnjene tako da je, vsaj na začetku, Nanterrejeva klop celo preglasila domače navijače. V prvi četrtini je bil pri Francozih izredno razpoložen Taylor Smith, ki je dosegel kar 12 točk, 7 jih je prispeval Dallas Moore. Za tiste, ki pesti stiskajo za Cedevito Olimpijo je bil zagotovo najbolj zanimiv Devin Oliver, ki je še v sezoni 2017/2018 nastopal za takratno Petrol Olimpijo. V prvi četrtini se je zaustavil pri dveh točkah. Pri Cedeviti Olimpiji je bil dobro razpoložen srbski veteran Marko Simonović, ki je dosegel 7 točk, na parketu pa je preživel največ časa. Kljub razpoloženemu Srbu, pa so si Ljubljančani nabrali zaostanek sedmih točk po prvi četrtini (21-28).

V drugi četrtini so Parižani svojo prednost povečevali. Vmes je sicer Ljubljančanom uspel delni izid 11-2, ko so se Nanterru povsem približali, vendar se jim je poznalo izredno slabo izvajanje prostih metov. Od osmih so zadeli, zgolj dva in se seveda znova znašli v zaostanku. Še vedno sta bila razpoložena Smith in Dallas (oba po 16 točk), razigral pa se je tudi Isaia Cordinier. Kar 9 točk za Cedevito Olimpijo je v tem delu srečanja dosegel razpoloženi Ryan Boatright. Na prvi odmor sta moštvi odšli z rezultatom 52-44 v korist gostov.

Tretja četrtina se je odvijala po željah Cedevite Olimpije. Ljubljančani so počasi topili prednost Nanterre in dobri dve minuti pred koncem četrtine, po trojki Simonovića prišli na štiri točke zaostanka. (62-66). Stožiška dvorana se je končno povsem razvnela in pričela spodbujati svoje ljubljence. Boatright je z metom s polrazdalje zmanjšal na dve točki (64-66). Domači bi lahko celo izenačili, vendar Murićeva žoga pod košem, minuto pred koncem tega obdobja igre, ni hotela skozi obroč. Posledično so na zadnji odmor Ljubljančani odšli s štirimi točkami zaostanka (67-71).

V prvi polovici zadnje četrtine so Francozi Cedevito Olimpijo držali nekje na štirih točkah zaostanka. Sporni moment šest minute pred koncem pa je na noge postavil še najbolj zadržane navijače domačih. Codi Miller-McIntyre je krenil v protinapad in bil pri polaganju zaustavljen z grdim prekrškom, ki pa ga sodnik ni dosodil. Kljub krivični sodniški odločitvi pa je minuto kasneje, po trojki Simonovića Cedevita Olimpija vendarle izenačila na 79-79. Po dveh prostih metih je McIntyre domače tudi prvič po dolgem času popeljal v vodstvo. Sledilo je izmenjavanje prednosti, nato pa se je pri Nanterru razigral Spencer Butterfieldovih, ki do tedaj ni prikazal ničesar posebnega. Najprej je pri izenačenju na 86 dosegel trojko, nato pa po zapravljenem napadu Cedevite Olimpije zadel še za dve.

V zadnji minuti srečanja smo bili priča nekaterim spornim sodniškim odločitvam. Najprej je bil 50 sekund pred koncem dosojen nerazumljiv prekršek v napadu nad Blažičem, sledili pa sta še dve sporni situaciji pri katerih se sodniki niso uspeli zediniti in so zahtevale daljše prekinitve. Ljubljančani končnice po Butterfieldovih koših niso uspeli obrniti v svojo korist in vpisali nov poraz (87-93) v EuroCupu.
7DAYS EUROCUP, 4. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), sreda, 23. oktober:
CEDEVITA OLIMPIJA – NANTERRE 92 89:93 (21:28, 23:24, 23:19, 20:22)
Cedevita Olimpija: Krušlin 2, Boatright 16 (5 podaj), Krampelj, Hopkins 7 (4 skoki), Vujačić, Murić 6, Miller-McIntyre 19 (5 skokov), Blažič 12 (4 podaje), Stipanović, Zagorac, Simonović 21 (4 skoki), Zirbes 4 (6 skokov).

Foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji

Sorodne objave