Primorska v Sloveniji ne pozna poraza

Ljubljana – V ponovitvi lanskega finala pokala Spar ter letošnjega Superpokala so Koprčani po izenačenem prvem polčasu v nadaljevanju prišli do nove zmage ter so edina še neporažena ekipa v državnem prvenstvu. Na preostalih tekmah se bosta v lokalnem derbiju v soboto pomerila Zlatorog in Šentjur, Rogaška doma pričakuje Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur, Helios Sunsi pa se bodo pomerili s Terme Olimia Podčetrtkom.


Državni prvaki so na superpokalni preizkušnji slavili s 106:74, tokrat pa je bil dvoboj bolj izenačen. Še posebej v prvem polčasu, ko si Primorci nikakor niso uspeli priigrati rezultatske prednosti. Prva četrtina se je končala z neodločenim izidom, v nadaljevanju so Koprčani le prišli do minimalnega naskoka.

Gostje so zdržali do predzadnje minute tretje četrtine, ko je bil izid 64:58. Nato so domači dosegli pet točk v 20 sekundah in postavili temelje za poznejšo zmago. Pet minut pred koncem je bila prednost 78:62, dve minuti pred koncem pa že 86:66 in takrat je bilo že jasno, da Hopsi ne bodo prišli do preobrata. Do konca so sicer razliko zmanjšali, a zmage Koprčanov niso mogli ogroziti.

Aleksandar Lazić s 17 točkami in Žan Mark Šiško z eno manj sta bila najboljša strelca pri domačih, pri gostih je Nathaniel Fowler končal pri 18, po 13 pa sta jih zbrala Miha Vašl in Simo Atanacković. Hopsi so v Kopru nastopili brez svojega najboljšega strelca, Sandija Čebularja.

Naslednjo tekmo bodo Koprčani igrali 28. oktobra v gosteh pri Helios Suns, Hopsi bodo dva dni pozneje gostili Krko.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jurica Golemac, trener Koper Primorske:
“Čestitke našim fantom za težko prigarano zmago, Hopsom pa za izvrsten odpor. Mi po zahtevnem gostovanju nismo igrali tako, kot bi morali. Igra v obrambi in osredotočenost nista bili pravi, a to je bilo nekako tudi pričakovano. Rad bi se zahvalil navijačem, ki so nam znova nudili odlično podporo. Vse vabim, da se v čim večjem številu udeležijo tudi sobotne tekme, na kateri bo pomoč s tribun še bolj potrebna.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Glede na to, da smo v Kopru nastopili brez našega glavnega košarkarja Sandija Čebularja, sem lahko s prikazanim zadovoljen. V tretji četrtini nam je zmanjkalo moči, je pa tudi res, da je bila med ekipama velika razlika pri prostih metih. Košarkarji Koper Primorske so igrali v bližini obroča. Videlo se je, da so telesno močnejši od nas. Čestitam jim za zasluženo zmago. Ravno tako čestitam našim fantom za odigrano in prikazano. Mislim, da bomo iz tekme v tekmo boljši ter tudi v tej sezoni prikazali še boljše predstave.”

Koper Primorska: Šiško 16, Kosi 2, Lazić 17, Marinković 8, Holt 9, Dimec 6, Hodžić 6, Barič 8, Hrovat 7, Čakarun 7, Vončina 5.

Hopsi Polzela: Vašl 13, Atanacković 13, Dragan 5, Collins 12, Vasilić 6, Morina 7, Fowler 18, Pešak 3.

Foto: Žiga Mikeli

Sorodne objave