Brez prevelikega spoštovanja do evroligaša

Košarkarji Krke so v prvih dveh krogih ABA lige zaigrali po sistemu toplo-hladno. Kakšno predstavo lahko njihovi navijači pričakujejo na nedeljskem spektaklu proti favorizirani Crveni zvezdi?


“Navijači lahko od nas pričakujejo borbeno in kakovostno tekmo. Upam, da nas bo s tribun spodbujalo čim več pristašev. Zagotovo bodo prišli tudi številni navijači gostov. Dodatna motivacija za nas ne bo potrebna,” je pred enim izmed najbolj odmevnih letošnjih dvobojev v regionalnem tekmovanju v izjavi za naš portal odločen kapetan Krke Jure Balažič.

Novomeščani so v novo sezono regionalne lige krenili z domačim porazom proti FMP-ju, na popravnem izpitu v Zadru pa so odnesli popoln izplen, tako da Beograjčane pričakujejo s polovičnim izkupičkom.

Želijo se oddolžiti navijačem

Vloga favorita pripada Crveni zvezdi, a imajo Balažič in soigralci optimistične načrte: “Dobro vemo, kako močan tekmec nas čaka. Ne mislimo se predati vnaprej. Po tekmi z Zlatorogom je vsa pozornost usmerjena k tekmi s Crveno zvezdo. Zmaga v Zadru je bila nujno potrebna in na nek način dobra popotnica za nedeljsko tekmo. Proti FMP-ju smo na domačem parketu “zafrknili” in sedaj imamo priložnost, da se navijačem oddolžimo za popoln polom.”

Tudi trenerju Simonu Petrovu sta zadnji zmagi proti Zadru in Zlatorogu narisali nasmešek na obraz: “Vsako tekmo skušamo izkoristiti za napredek v igri. Proti Zlatorogu so več priložnosti dobili mladi in jo dobro izkoristili. Po zmagi v Zadru smo lažje zadihali, a se zavedamo, kako težke tekme nas čakajo v naslednjih tednih. Na srečo smo hitro potrdili, da je bila tekma proti FMP-ju zgolj spodrsljaj in da znamo igrati košarko na visokem nivoju.”

Brez prevelikega spoštovanja

Med četrtkovim prvenstvenim dvobojem proti Zlatorogu je bilo na tribunah novomeške dvorane največ govora o obračunu z rdeče-belimi iz srbske prestolnice. Tudi Petrov že nestrpno pričakuje prvi sodniški met na nedeljski tekmi: “Vsak košarkar si želi zaigrati proti evroligaški ekipi in pokazati kaj zna. Osnoven taktičen načrt je že pripravljen, vendar bo največ odvisnega od samih fantov na parketu. Najbolj pomembno je, da na parketu dajo vse od sebe. V tekmo ne smejo kreniti s preveliko mero spoštovanja do favoriziranega tekmeca.”

Novomeška aduta agresivnost in hitrost

Obračun z Laščani je služil za primerno ogrevanje, medtem ko so Beograjčani šele po podaljšku klonili na evroligaškem gostovanju pri telavivskem Maccabiju. Tekmeca si na lestvici regionalne lige delita peto mesto, Petrov pa je za Košarka.info razkril delček taktičnega načrta: “Menim, da je naša ekipa zelo atletska. Verjamem, da se lahko s Crveno zvezdo v fizičnem smislu kosamo skozi celotno tekmo. Z agresivnostjo jim moramo parirati in skušati izkoristiti vsako priložnost za hiter protinapad. Vsekakor nas čaka zelo zanimiv obračun.”

Pripravil: Simon Maljevac

Foto: KK Krka

Sorodne objave