Eden najboljših trenerjev stare celine resno razmišlja o upokojitvi

60-letni David Blatt po poročanju portala Eurohoops razmišlja o umiku iz košarkarskega sveta in razvijanju drugih interesov izven tega športa.


Po desetletjih, ki jih je Blatt posvetil samo udejstvovanju v košarki, obstaja velika verjetnost, da se bo ameriško-izraelski trener upokojil. Podrobneje bo Blatt o svoji odločitvi spregovoril danes, v intervjuju za izraelsko televizijo, na t.i. Kanalu 12. Na morebitno upokojitev bi znala vplivati tudi zdravstvena diagnoza, ki je Blatta doletela pred meseci. Boleha namreč za multiplo sklerozo.

Davit Blatt se je sicer pred kratkim sporazumno razšel z Olympiakosom, petim evroligaškim moštvom svoje trenerske kariere. Že pred tem je vodil priznane evropske ekipe kot so Maccabi Tel Aviv, Benetton Treviso, Efes Pilsen in Darussafaka, bil pa je tudi selektor ruske reprezentance. Največje evropski klubsko tekmovanje z osvojil enkrat, z Maccabijem leta 2014, pred tem pa je velike uspehe žel tudi z rusko reprezentanco. Leta 2007 je z njo celo osvojil naslov evropskega prvaka, na londonskih olimpijskih igrah leta 2012 pa bron. V letih 2014-2016 se je podal čez lužo, kjer je vodil Cleveland Cavalierse. Franšiza je v sezoni po njegovem odhodu osvojila šampionski prstan.

Za več informacij o nadaljevanju, oziroma zaključku kariere Davida Blatta spremljajte naš portal.

Avto: Timotej Prosenc

Sorodne objave