Znani še dve pripravljalni tekmi slovenske moške reprezentance

Ljubljana – Znani so tekmeci slovenske moške članske reprezentance v pripravah na svetovno prvenstvo, ki bo od 25. avgusta do 10. septembra potekalo na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. Poleg dveh dvobojev z Grčijo ter obračunoma s Španijo in Združenimi državami Amerike se bo #mojtim na domačem parketu pomeril še s Kitajsko in Hrvaško.


Reprezentanca bo s pripravami predvidoma začela 17. julija. Za uvod se bodo Slovenci 25. julija v celjskem Zlatorogu pomerili s Kitajci, na Telemachovem spektaklu bodo 2. avgusta v Stožicah gostili Grke ter se dva dni kasneje proti istim tekmecem pomerili še v Atenah. Iz Grčije se bo reprezentančna zasedba vrnila v Stožice, kjer se bo 8. avgusta srečala s Hrvaško, nato pa bo sledil nastop na zvezdniškem turnirju v Malagi. V okviru praznovanja stote obletnice delovanja španske košarkarske zveze se bosta v petek, 11. avgusta pomerili Slovenija in Španija, dan kasneje se bo #mojtim pomeril še z Združenimi državami Amerike. Po vrnitvi v domovino bo slovenska izbrana vrsta kaj kmalu poletela na Japonsko, kjer bo opravila zaključni del priprav pred začetkom prvenstva.

PRIPRAVLJALNE TEKME #MOJTIM PRED SVETOVNIM PRVENSTVOM

Torek, 25. julij 2023
Celje – Dvorana Zlatorog

SLOVENIJA : KITAJSKA

Sreda, 2. avgust 2023
Ljubljana – Arena Stožice
Telemachov spektakel

SLOVENIJA : GRČIJA

Petek, 4. avgust 2023
Atene – dvorana OAKA

GRČIJA : SLOVENIJA

Torek, 8. avgust 2023
Ljubljana – Arena Stožice

SLOVENIJA : HRVAŠKA

Petek, 11. avgust 2023
Malaga – Športna palača José Martín Carpena

ŠPANIJA : SLOVENIJA

Sobota, 12. avgust 2023
Malaga – Športna palača José Martín Carpena

ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE : SLOVENIJA

Vstopnice za domača dvoboja s Kitajsko in Hrvaško bodo v prodaji po koncu ženskega EuroBasketa, Telemachov obračun proti Grčiji pa je že razprodan. Navijači pa se s Turistično agencijo Kompas lahko odpravite na turnir v Malago. Partner Košarkarske zveze Slovenije je za pristaše #mojtim namreč zagotovil določeno število paketnih vstopnic v slovenskem navijaškem sektorju. Ob tem pa pripravil tudi zanimivo štiridnevno navijaško potovanje.

Odhod v Andaluzijo je s čarterskim letom predviden v četrtek, 10. avgusta popoldan iz ljubljanskega letališča, povratek pa po zadnji tekmi, v zgodnjih jutranjih urah v ponedeljek, 14. avgusta. Poleg ogleda vse treh tekem bodo navijači imeli možnost ogleda lokalnih znamenitosti, našel se bo čas za nakupovanje in sprostitev na plaži. V času turnirja bo organizirano druženje slovenskih navijačev v Slovenski navijaški hiši, kjer bo program popestril DJ s slovensko glasbo. Natančen program in lokacije dogajanja bodo objavljeni približno dva tedna pred odhodom. Vse informacije ter cene aranžmaja, ki se začnejo pri 549 €, cene vstopnic in doplačil najdete na spodnji povezavi.

TURNIR V MALAGI – PROGRAM TUSTIČNE AGENCIJE KOMPAS

Prek Turistične agencije Kompas si navijači lahko zagotovite tudi zgolj vstopnice v slovenskem navijaškem sektorju za ogled spektakla v Malagi. Španski organizatorji v prodaji ponujajo le nakup vstopnic za ogled vseh treh tekem turnirja. Razdeljene so v štiri različne cenovne kategorije, pri nakupu vstopnice brez aranžmaja pa znaša doplačilo stroškov posredovanja 5 € na posamezni paket vstopnic za tri tekme.

#mojtim v skupinskem delu SP proti Venezueli, Gruziji in Zelenortskimi otoki
Kot nosilci skupine F se bodo Slovenci na japonskem otoku Okinawa pomerili proti reprezentancam Venezuele, Gruzije in Zelenortskih otokov. V skupini E, ki se v nadaljevanju prvenstva združi s slovensko skupino bodo Nemčija, Finska, Avstralija in Japonska. V prvem delu tekmovanja bo med 25. in 30. avgustom vsaka izmed reprezentanc odigrala tri tekme skupinskega dela. V soboto, 26. avgusta se bo #mojtim pomeril z Venezuelo, v ponedeljek, 28. avgusta z Gruzijo ter za konec uvodnega skupinskega dela v sredo, 30. avgusta še z Zelenortskimi otoki. Vse tekme slovenske reprezentance se bodo začele ob 20.30 uri po lokalnem, oziroma 13.30 uri po slovenskem času.

SPLETNA STRAN SVETOVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 2023
RAZPORED VSEH TEKEM NA SVETOVNEM PRVENSTVU 2023

Sorodne objave