Znane so vse potnice na Eurobasket

Ljubljana – Mesec dni po zboru reprezentance je selektor Damir Grgić določil dvanajsterico košarkaric, ki bodo branile slovenske barve. Izbrano vrsto sta kot zadnji zapustili mladi Tina Cvijanovič in Gala Kramžar.


Dvanajsterico izbrank selektorja Grgića sestavljajo kapetanka Nika Barič, branilke Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Zala Friškovec, Aleksandra Krošelj in Eva Rupnik, krilni košarkarici Tina Jakovina in Maruša Seničar, krilna centra Shante Marie Evans in Merisa Dautović ter centra Eva Lisec in Teja Goršič. “Za selektorja je trenutek, ko mora s seznama reprezentančnih kandidatk prečrtati kakšno ime sila nehvaležna naloga. Dekleta res zelo zavzeto vadijo in odločitev strokovnega štaba ni bila lahka. Na koncu smo se odločili, da na prvenstvo ne potujeta mladi Tina Cvijanovič in Gala Kramžar. Obema se zahvaljujem za njuno prizadevnost. Dekleti imata odličen karakter in sta iz pravega testa. Z nadaljnjim dobrim delom bosta kmalu še bolj močno potrkali na vrata članske reprezentance. Sicer pa je pred nami zaključek priprav na evropsko prvenstvo. Skupaj smo točno mesec dni in na trenutke že delujemo tako, kot si vsi skupaj želimo. Dve naporni tekmi s Slovaško sta pokazali še določene napake v naši igri, ki jih bomo v naslednjih dneh skušali odpraviti. Nika Barič in Tina Jakovina sta po petkovih težavah v soboto že bili v polnem pogonu, tako da gremo sproščeno naprej po predviden programu. Konec tedna nas v Rigi čaka še zadnji tekmovalni test, nato pa misli povsem usmerimo proti Nišu,” je svojo odločitev pokomentiral Damir Grgić.

Slovenke so v dosedanjem delu pripravljalnega obdobja odigrale šest tekem. Zabeležile so štiri zmage in dva poraza, zadnjega na sobotnem srečanju s Slovakinjami, ki je bilo odigrano za zaprtimi vrati. Selektor Damir Grgić je to tekmo izkoristil za uigravanje določenih novih taktičnih zamisli, obračun pa odigral tudi s precej premešano postavo.

Reprezentanca s pripravami na EuroBasket nadaljuje v Zrečah in bo v četrtek poletela v Rigo, kjer jo čakata še zadnji pripravljalni tekmi. V petek se bo pomerila s Kitajsko in v soboto še z Latvijo. Na prizorišče evropskega prvenstva se bodo Slovenke odpravile v torek, 25. junija. EuroBasket v Nišu bodo začele v četrtek, 27. junija, ob 16. uri, ko se bodo pomerile z Madžarkami. Slovenske košarkarice bodo tudi tekmo drugega kola proti Turčiji igrale ob 16. uri (petek, 28.6.), po dnevu premora pa se bodo na tretji tekmi (nedelja, 30.6.) ob 18.30 pomerile še z Italijo.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave