Znan razpored za 1. SKL v sezoni 2019/2020

Ljubljana – V parku Tivoli, je v sklopu otvoritve prvega pametnega košarkarskega igrišča v Sloveniji, potekal žreb za prihajajočo sezono 1. SKL. Prvo kolo se bo predvidoma odigralo v soboto, 12. oktobra.
Priljubljeni slovenski košarkar in član zlate reprezentance, Goran Dragić, je v partnerstvu z Mestno občino Ljubljana ter sodelovanjem s Košarkarsko zvezo Slovenije, otvoril svoje prvo prenovljeno pametno košarkarsko igrišče. V sklopu dogodka je potekal žreb na katerem smo dobili pare prvega kola državnega prvenstva. V boj za naslov državnega prvaka se v prvem delu podaja devet ekip, KK Cedevita Olimpija pa se bo zaradi udeležbe na dveh evropskih tekmovanjih, prvenstvu priključila v drugem delu.


1. KOLO:
Sobota, 12. oktober 2019:
KOPER PRIMORSKA : ZLATOROG LAŠKO
KRKA : TERME OLIMIA PODČETRTEK
HOPSI POLZELA : ŠENTJUR
HELIOS SUNS : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR
ROGAŠKA je v prvem kolu prosta

ODZIVI PO ŽREBU:

Goran Jagodnik, predstavnik Koper Primorske:
“V pretekli sezoni smo izpolnili vse svoje cilje in s tem postavili visoke mejnike pred prihajajočo sezono. Verjamem, da imamo boljšo ekipo kot lani, tekmovanja v katerih bomo igrali pa so seveda tudi bolj zahtevna. V državnem prvenstvu je naš cilj doseči čim boljšo uvrstitev ter ubraniti vse ostale lovorike. Verjamem v našo ekipo in v naše dobro delo, v sezono vstopamo zelo optimistično.”

Davor Užbinec, predstavnik Cedevite Olimpije:
“Zahvale, da Cedeviti Olimpiji ne bo potrebno nastopiti v prvem delu državnega prvenstva, gredo vsekakor Košarkarski zvezi Slovenije in Združenju slovenskih košarkarskih prvoligašev, saj so vodilni uslišali prošnje kluba, ki enostavno ni več zmogel ritma treh ligaških tekmovanj skozi celotno tekmovalno sezono. Naše moštvo se bo zdaj lahko osredotočilo le na to, da kar se da najbolje predstavlja Ljubljano in Slovenijo v regionalni ligi ter mednarodnem tekmovanju. Seveda bomo z zanimanjem spremljali tudi dogajanje v 1.SKL, ko pa se v drugem delu sezone pridružimo najboljšim ekipam državnega prvenstva, pa bo naš glavni cilj, da se naslov državnega prvaka vrne v stoženske vitrine.”

Janko Vašl, predstavnik Hopsov s Polzele:
“Ekipo smo uspeli sestaviti, kakšna pa je, bomo videli že na prvem preizkusu v Superpokalu proti Koper Primorski. Želim si čim boljše uvrstitve.”

Miro Župevec, predstavnik Krke:
“Kot vsako leto, Krka cilja na čim višjo uvrstitev. Odločno bomo nastopili tako v državnem prvenstvu, kot v pokalnem tekmovanju. Želja je seveda, da osvojimo kakšno lovoriko, saj imamo dobro ekipo. Zavedamo pa se, da bo to ob Primorski in Olimpiji, težko.”

Uroš Kidrič, predstavnik Rogaške:
“Članska ekipa se trenutno nahaja na Kitajskem, kjer se varovanci Damjana Novakovića pripravljalo na novo sezono. V pripravljalnem obdobju bomo predvidoma odigrali 13 tekem, s sestavo ekipe pa še nismo zaključili. Smo v pogovorih z igralci na poziciji centra, obstaja pa možnost, da pogodbo podpišemo s košarkarji, ki so z ekipo na Kitajskem. Cilj je, da se še sedmo sezono zapored uvrstimo v ligo za prvaka.”

Matevž Zupančič, predstavnik Helios Suns:
“Za nami je zelo pestro poletje, tokrat res ni bilo lahko sestaviti ekipe. Kljub temu, smo zadovoljni z igralci, ki smo jih uspeli pripeljati v Domžale. Moštvo je sestavljeno v skladu z našo filozofijo, v ospredju so mladi igralci, letošnja povprečna starost pa je 22 let. Težko bomo konkurenčni ekipam, ki so “iz drugega sveta” kot so Koper Primoska, Cedevita Olimpija in pa Krka. Mislim pa, da se obeta zelo zanimiv in enakovreden boj za četrto mesto v državnem prvenstvu, kar je tudi naš cilj.”

Aleš Puhar, predstavnik Gorenjske gradbene družbe Šenčur:
“Upam, da se bomo z ekipo, ki smo jo že sestavili, dobro pripravili na prihajajočo sezono. Letos si želimo čim manj poškodb, da bo ekipa popolna in da se bodo fantje pošteno borili na vsaki tekmi. Seveda si želimo čim boljših rezultatov, kar pa bo odvisno tudi od sestave ekip naših tekmecev.”

Bojan Špiler, predstavnik Zlatoroga Laško:
“Naš osnovni cilj je seveda obstanek v ligi. Imamo mlado ekipo, poleg obstanka si želimo graditi na mladih igralcih in verjamem, da bomo uspešni.“

Dejan Fideršek, predstavnik Šentjurja:
“Želimo si sestaviti konkurenčno ekipo, ki bo kos nalogi igranja v prvi ligi. Letos praznujemo 50 let obstoja košarke v Šentjurju in dvajseto leto nastopanja v prvi ligi. Naš cilj je seveda čim boljša uvrstitev ter da sezono zaključimo brez poškodb.”

Karmen Cvirn, predstavnica Terme Olimia Podčetrtek:
“Glede na to, da smo pred tremi leti že nastopali v prvi ligi in smo po spletu okoliščin tekmovalnega sistema izpadli iz lige, si vsekakor želimo, da tokrat obstanemo v 1.SKL. Želimo si seveda čim boljših rezultatov.”

Predviden koledar tekmovanja:

I. del tekmovanja:
Oktober 2019: 10., 12., 19., 26.
November 2019: 2., 9., 16., 23., 30.
December 2019: 7., 14., 21.
Januar 2020: 4., 11., 18., 25.
Februar 2020: 1., 8.

II. del tekmovanja – Liga za prvaka:
Februar 2020: 29.,
Marec 2020: 7., 14., 18. (SR -RT), 21., 28.
April 2020: 4., 11., 15. (SR), 18., 21. (TO)

II. del tekmovanja – Liga za obstanek:
Februar 2020: 29.
Marec 2020: 7., 14., 17. (TO-RT), 21. 28.
April 2020: 4., 11., 15. (SR), 18.

III. del tekmovanja za naslov prvaka:
Play off četrtfinale – april 2020: 25., 27. (PO), 29. (SR)
Play off polfinale – maj 2020: 2., 6. (SR), 9.
Play off finale – maj 2020: 16., 20. (SR), 23., 26. (TO), 29. (PE)

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave