Zmaji poraženi na gostovanju v Bologni

Cedevita Olimpija je drugi del tekmovanja v 7DAYS EuroCupu začela s porazom proti Virtusu Segafredu Bologni z 90:76. Po odličnem začetku tekme so si Zmaji v drugi četrtini priigrali zaostanek, ki ga jim ga do konca obračuna ni uspelo izničiti.


IZJAVI PO TEKMI

Jurica Golemac, trener Cedevite Olimpija:
“Zaslužena zmaga Virtusa Segafreda Bologne. Mi smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Nedopustno je, da smo v prvem polčasu tekmecem dovolili do desetih napadalnih skokov in ob tem naredili zgolj sedem osebnih napak. Ko so takšna ekipa enkrat oddalji, se ji je težko znova približati. Potrebujemo veliko več odgovornosti posameznikov v napadu in obrambni. Moramo biti boljši in se vrniti k osnovam. V porazu ni nič dobrega. V drugem polčasu smo tekmecem sicer dopustili zgolj tri skoke v napadu in naredili petnajst osebnih napak. Videlo se je, da smo dvignili raven agresivnosti in spremenili svojo miselnost. A ne sme se zgoditi, da na tak način igramo zgolj 20 minut.”

Jaka Blažič, igralec Cedevite Olimpije:
“Virtus Segafredo Bologna poimensko velja za najboljšo ekipo v tej sezoni 7DAYS EuroCupa. Mi smo lahko zadovoljni zgolj s prvo četrtino, v kateri smo igrali dobro v obrambi in strpno v napadu. Temu je sledil padec v igri v drugi četrtini. Prejeli smo 35 točk, kar je na gostovanju pri takšnem moštvu absolutno preveč. Nismo se mogli več vrniti v igro. V tretji četrtini smo nato ponovno dvignili energijsko raven v svoji igri in odigrali nekoliko čvrsteje, a tekmeci imajo v svojih vrstah preveč talenta, zato nismo mogli zaustaviti njihovega napada. Za nas je bila to dobra tekma, ki je pokazala kje smo in kaj nam pred nadaljevanjem sezone še manjka.”

7DAYS EUROCUP; 2. DEL, 1. KOLO

Virtus Segafredo Arena (Bologna, Italija), sreda, 13. januar, ob 18.30:
VIRTUS SEGAFREDO BOLOGNA – CEDEVITA OLIMPIJA 90:76 (11:18, 35:16, 14:15, 30:27)
Cedevita Olimpija
: Radović, Perry 22 (5 podaj), Hopkins 10 (5 skokov), Murić 6, Blažič 25, Hodžić 3, Jones 1, Dimec 4, Brown 4, Ščuka, Duščak, Rupnik 1.

 

Foto: Cedevita Olimpija

Sorodne objave