Slovenska reprezentantka se seli v Rusijo

 Slovenska reprezentantka Eva Lisec je nova okrepitev ruskega evroligaša Dinama iz Kurska, čigar dres je v minuli sezoni nosila tudi Nika Barič. Lisčeva se v Rusijo seli iz francoskega kluba Roche Vendee Basket, ki ga je okrepila pred začetkom aktualne sezone.


Petindvajsetletna in 192 cm visoka Eva Lisec bo tako znova zaigrala v najmočnejšem klubskem evropskem tekmovanju, kjer je v preteklosti že uspešno nosila dres italijanskega velikana Famila Schio. V letošnji sezoni je pod francoskimi koši odigrala sedem tekem v državnem prvenstvu ter eno v pokalnem tekmovanju. V povprečju je na igrišču prebila nekaj več kot 21 minut na tekmo ter v tem času dosegala po devet točk, šest skokov in eno podajo.

Lisčeva se bo novim soigralkam pridružila v evroligaškem mehurčku v Španiji, saj ekipo med 19. in 22. januarjem čakajo tri tekme rednega dela evrolige. V ruskem državnem prvenstvu Dinamo Kursk skupaj z večnim tekmecem iz Ekaterinburga trenutno zaseda prvo mesto. Zbral je 12 zmag ter bil enkrat poražen.

Eva Lisec je v zadnjih letih ena izmed nosilk slovenske izbrane vrste s katero je že dvakrat zaigrala na evropskem prvenstvu. V reprezentanci je debitirala 7. junija 2013, do sedaj pa zbrala 22 uradnih nastopov.

 

Foto: FIBA Women Euroleague

Sorodne objave