Zlati Kokoškov odslej na vroči srbski klopi

Po poročanju srbskih medijev bo nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov nasledil Sašo Đorđevića.


Kot so zapisali pri srbskem časniku Direktno reports, kjer citirajo vire blizu srbske košarkarske zveze, bo novi selektor srbske izbrane vrste postal Igor Kokoškov. Trenersko mesto je bilo nekaj mesecev prazno, saj je po hudem polomu Srbije na svetovnem prvenstvu odstopil Saša Đorđević. V prejšnjih dneh se je poleg Kokoškova v medijih omenjal še Obradović, toda očitno so se vodilni odločili za mlajšega kandidata.

47-letni odlični trener je trenutno pomočnik Luku Waltonu v Sacramento Kingsih. Glede na Direktnoso Kingsi že blagoslovili poletno delo člana njihovega trenerska štaba. Kokoškov je poleti 2017 s Slovenijo spisal najlepšo slovensko košarkarsko pravljico, ko je naša izbrana vrsta na čelu z odličnima Luko Dončićem in Goranom Dragićem postala evropski prvak.

Maja leta 2018 je postal prvi evropski glavni trener NBA moštvo, a so ga Phoenix Sunsi odpustili na koncu lanske sezone. Tvorec slovenske zgodbe o uspehu ima za sabo že bogato trenersko kariero, saj je bil pred tem že dolgo let pomočnik v LA Clippersih, Utah Jazzih, Cleveland Cavaliersih in Orlando Magicih. Vodil je tudi reprezentanco Gruzije.

Foto: FIBA Europe

Sorodne objave