Liga ABA: Koper Primorska se je uspešno pobrala po porazu proti Ljubljančanom

Z gostovanja pri Megi Bemax v Beogradu z novima 2 točkama v ABA ligi. Težka tekma vseh 40 minut, napeta končnica, a tigri so zbrano odigrali do konca in zmagali.


Naši košarkarji so na začetku hitro ušli na nekaj točk prednosti, a so se jih gostitelji ujeli in prva četrtina se je končala s košem prednosti za našo ekipo. Nadaljevanje je ponudilo podobno sliko, kljub nekaj možnostim, da bi si priigrali 10 razlike, domačini tega niso dovolili. Polčas 41:46, razigrana sta bila Stephen Holt s 13. in Lance Harris z 11. točkami.

Tudi v tretji četrtini vodstva nikoli nismo izpustili iz rok, naskok za 3 pike po 30. minutah igre celo povečali na 8 pri rezultatu 59-67. Svoje je v tem delu igre dodal še Marko Jagodić-Kuridža in se pridružil razigranima Holtu in Harrisu. Zadnja četrtina je bila specifična kot je bil tudi sam termin tekme za čas nedeljskega kosila. Tigri sicer nikoli niso zaostajali, a tudi niso uspeli prelomiti, razlika se je začela topiti. Tudi zaradi nove kapetanske predstave Alena Hodžića smo zadržali zbranost, varne prednosti nismo izpustili in odpeljali novo zmago v ABA ligi domov v Koper. Holt 19, Harris & Jagodić-Kuridža 15. Po sedmih krogih 5 zmag.

Jurica Golemac:

“Čestitke fantom za zmago, zelo pomembna zmaga za nas, prihajamo iz enega slabšega obdobja, iz neke krize. Pokazali so karakter, dali so vse od sebe. Zelo težka tekma, igrali so proti motiviranemu nasprotniku, vsa čast fantom.”

Sorodne objave