Zion bo moral po operaciji počivati še dlje

New Orleans Pelicans so včeraj zvečer sporočili, da bo Zion Williamson moral po operaciji, ki jo je prestal na desnem kolenu, počivati 6-8 tednov.


Ekipa je sprva sporočila, da bo Williamson manjkal nekaj časa zaradi zaotečenega kolena, zdravniki pa so se nato odločili za artroskopsko operacijo desnega meniskusa.

Zion je na štirih tekmah predsezone za Pelicanse povprečno dosegal 23 točk, šest skokov in 2 podaje, iz igre pa je metal kar 71 % uspešno. Napovedovalo se mu je, da bo brez dvoma osvojil prestižno nagrado za novinca leta, toda v času njegove odsotnosti bi lahko zablestelo precej drugih novincev, med njimi predvsem Ja Morant in R.J. Barrett. Ta poškodba je precej velik udarec za njegovo moštvo, saj je so Pelicansi prav zaradi njega postali precej medijsko privlačna ekipa. Tako danes ponoči odpirajo sezono s tekmo proti aktualnim prvakom, v celotni sezoni pa je predvideno, da se bo 30 tekem predvajalo na nacionalni televiziji, kar je precej velik preskok napram lani, ko jih je bilo 13.

Trener New Orleansa Alvin Gentry je v petek dejal, da verjame, da si je Zion koleno poškodoval na nedeljski tekmi proti San Antoniu. Obenem je bil tudi poln hvale na njegov račun: “Fantje, ni mrtev. Je tipičen 19-letnik, optimističen, uživa in živi svoje sanje. Res je odličen fant. Je zelo zrel za svoja leta, skupaj pa bomo zdaj videli kaj sledi. Ostal bo z ekipo, ne glede na situacijo.”

Že nekaj časa se poraja precej skrbi glede Zionove teže (trenutno ima glede na NBA uradno 129 kg). Teža v kombinaciji z njegovo izredno eksplozivnostjo vsakodnevno daje veliko pritiska na njegov spodnji del trupa in obenem povzroča obrabo sklepov, na kar je že pred naborom opozarjalo veliko NBA analitikov in skavtov.

Foto: Jonathan Bachman/Getty Images

Sorodne objave