Časi se spreminjajo – Dragić izven začetne peterke Miamija

Po štirih sezonah v Miamiju bo Goran Dragić za floridski klub prvič vstopal iz klopi. Trener Erik Spoelstra, s katerim Dragić že od nekdaj goji tesno prijateljstvo in spoštovanje, bo v letošnji sezoni Dragićevo pozicijo v prvi peterki predal Justicu Winslowu.


Kmalu po tem, ko se je Dragić pridružil Vročici, je prevzel vlogo prvega organizatorja igre. Tri sezone kasneje je tudi prejel enega izmed treh kapetanskih trakov, ki sta si jih nadela še legendarni Udanus Haslem in James Johnson. Praktično od samega začetka je bil Ljubljančan ključni igralec nove generacije Miamija, po razpadu svete trojice Wade-James-Bosh. Toda časi se spreminjajo in Dragić ni več to kar je bil.

Podobno zgodbo ima tudi bodoči udeleženec »dvorane slavnih« Dwayne Wade, zdaj že upokojena legenda ameriške košarke. Prav minulo sezono je tudi Wade po povratku v Miami iz Clevelanda v igro vstopal iz klopi, a praktično na vsaki tekmi pustil ogromen pečat in jih celo odločal v korist Vročice.

“Videli ste lani, kako je Wade prihajal s klopi in imel največji vpliv na igro. Tako bi lahko igral še nekaj let, če se ne bi odločil za konec kariere. Podobno je pri Goranu. Še vedno je naš košarkar all-star. Pomembno je, da se bo na parketu videlo, kot da je star 25. Mislim, da nam lahko to uspe in da tako tudi on čuti. Pomembno je, da ima prostor igrati na tej ravni. Število minut na parketu bo zanj nekoliko drugačno in bo imel nekoliko drugačno pripravo,” na Sportalu citirajo Erika Spoelstro.

“Ne počutim se starega 33 let. Še vedno se čutim sposobnega igrati. V glavi nimam misli, da sem star in da ne morem igrati. Pozitiven sem. Vse bom naredil, da bom na parketu. Vsak športnik gre po takšni poti. Ko si mlajši, igraš več minut. Nato pride čas, ko se bolj žrtvuješ za ekipo. Ni lahko, ker smo vsi tekmovalni in imamo ege. To je moja služba. Moram biti profesionalec. Seveda si želim zaključevati tekme. Vse, kar je potrebno, da pridemo do zmage,” je optimističen Dragić, ki je tudi v nedavnih pripravljalnih tekmah pokazal veliko razigranosti.

Sorodne objave