Žiga Dimec potrjen kot novi član Cedevite Olimpije

Že dlje časa se je govorilo, da bo Žiga Dimec druga okrepitev Cedevite Olimpije iz vrst Koper Primorske, potem ko je pred tremi dnevi podoben korak napravil Alen Hodžić. Cedevita Olimpija je s sporočilom na Twitterju danes potrdila, da je Dimec  novi član kluba.


Dimca smo sicer lahko videli že na posnetkih treningov Cedevite Olimpije, kjer je treniral skupaj z ostalimi Zmaji, vendar s strani ljubljanskega kluba takrat še ni bilo uradne potrditve. Pred nekaj minutami pa je Cedevita Olimpija na svojem Twitter profilu delila zgovorno grafiko z napisom: “Kjer je dim je tudi ogenj.” Gre za očitno besedno igro, prav tako pa je možno razbrati silhueto Dimca v reprezentančnem dresu s številko 22.

 

Kmalu je sledila tudi potrditev.

 

Dimec je tako za Hodžićem še druga reprezentančna okrepitev Cedevite Olimpije, ki se po izjavah iz tabora vodstva v prihodnji sezoni namerava nasloniti predvsem na slovenski kader. Žiga Dimec je v pretekli sezoni ABA lige igral povprečno 14,7 minute, dosegal pa 6,7 točke in 3,6 skoka. V državnem prvenstvu je njegova statistika znašala 9,7 točk in 5 skokov na tekmo.

 

Foto: Koper Primorska/Žiga Mikeli

Sorodne objave