Zgodovinska tekma v Evroligi: Shane Larkin postavil strelski rekord

Neverjetni Shane Larkin je ob zmagi njegovega Anadolu Efesa nad Bayernom iz Münchna postavil strelski rekord Evrolige. V 11. krogu tega tekmovanja je ob visoki zmagi turškega moštva (104-75) prispeval kar 49 točk. 


Larkin je že v prvem polčasu pokazal, da bo neustavljiv, saj je v tem delu igre dosegel kar 25 točk. Vse skupaj je nadaljeval tudi v drugem polčasu in ob metu 10/12 za tri točke prišel do 49 točk. Zbral je tudi 5 podaj in 2 skoka, za skupni indeks 53!

 

“V tem trenutku ne vem kaj naj rečem. Z ekipo smo vsak dan trdo delali na treningih. Postajal sem vedno boljši, bolj zdrav. Moji soigralci so me odlično spodbujali na treningih, trenerji pa so opravljali dobro delo in mi pomagali pri okrevanju. Danes je bil eden izmed tistih večerov, ko zadeneš prvih nekaj metov in obroč začne spominjati na ocean. Zelo sem hvaležen za takšen trenutek. To je zagotovo pravi blagoslov,” je bil po srečanju vzhičen Larkin.

Američan je tako podrl prejšnji strelski rekord Evrolige, ki so si ga lastili Bobby Brown, Kaspars Kambala, Carlton Myers, Alphonso Ford, Marc Salyers pri 41 točkah.

Prav tako je izenačil rekord Andrewa Goudelocka po številu največ zadetih trojk na eni tekmi. Prejšnji osebni rekord Shana Larkina je bil 37 točk, izkupiček ki ga je dosegel v lanskem obračunu proti Barceloni.

Anadolu Efes se je z 9. zmago povzpel celo na prvo mesto Evrolige, Bayern pa je utrpel še sedmi poraz.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Eurohoops

Sorodne objave