Jokić odgovarja na kritike, da je predebel: “Briga me”

Nikola Jokić je za Denver Post dejal, da se ne ozira na kritike o njegovem izgledu, igrah in pristopu. Kljub nekoliko ostrejšim kritikam na račun Jokićeve pripravljenosti, pa gre Denver Nuggetsom po dobrem mesecu iger v ligi NBA dobro. Trenutno so pri 13 zmagah in zgolj 3 porazih, res pa je, da srbski reprezentant beleži nekoliko slabšo statistiko v primerjavi z lanskim letom. 


Jokić trenutno beleži 16, 1 točko, 10 skokov in 6 asistenc na tekmo. V celotni lanski sezoni je bil sicer nekoliko boljši (20,1 točke, 10,8 skoka in 7,3 asistence), vendar se Jokić na osebno statistiko ne ozira več. “Ničesar več ne berem, prenehal sem. To se me ne dotakne. Ljudje predpostavljajo marsikaj in ni takoj jasno ali imajo prav ali ne. Če se izkaže, da nimajo prav samo skomignejo z rameni, če pa imajo prav je to pač dobro za njih,” je svoje mnenje o kritikah predstavil Jokić.

Kljub temu je novinar Denver Posta nekoliko okrcal srbskega centra, ko ga je opomnil, da bi bil njegov letošnji strelski rekord (27 točk), del izredno slabe partije Jamesa Hardna, ki beleži povprečje kar 37,7 točke na tekmo. “Hvala fantje. Vidite, kako lepo od vas,” je ironično reagiral Jokić, ki pa je v nadaljevanju poudaril, da ga osebna statistika ne zanima. “Nič več. Ko sem prišel v ligo sem imel to v podzavesti, saj se je NBA tako ali tako vrti okoli statistike in številk, a to me ne briga več, tako kot se me ne dotaknejo “MVP” vzkliki. S tem je konec. Mislim, da trener, lastnik, generalni menedžer in igralci želimo samo zmagovati. To je poanta,” je zaključi Jokić, ki je očitno za zmagovanje svojega moštva pripravljen žrtvovati tudi lastno statistiko.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: The Denver Post

 

Sorodne objave