Zenit z okrepitvijo iz lige NBA!

Shabazz Napier je novi član ruskega Zenita

Ruski Zenit Saint Petersburg se je pred začetkom nove sezone okrepil z igralcem iz lige NBA. Trener Xavi Pascual se že veseli nove pridobitve, ki se bo prvič preizkusila v Evropi.


Zenit in Shabazz Napier sta podpisala pogodbo o sodelovanju za prihajajočo sezono. Dolžina in višina pogodbe še nista znani, a vsekakor je Napier odlična pridobitev za ruskega prvoligaša.

Bivši član Miami Heat, Orlando Magic, Portland Trail Blazers, Brooklyn Nets in Minnesota Timberwolves je bil v ligi NBA nazadnje član ekipe Washington Wizards. Povprečno je zanje dosegal 11.6 točk, 3.8 skoke in 1.5 ukradeno žogo. V ligi NBA je igral vse od leta 2014, zdaj pa se bo Shabazz preselil v Evropo.

»Shabazz Napier je odlična pridobitev za naš klub in vesel sem, da je izbral Zenit za svoje prve korake v evropski košarki. Z njegovimi izkušnjami je igralec, ki lahko sprejema pametne odločitve v težkih situacijah. Je hiter, agilen in spreten igralec. Želim mu vso srečo v našem klubu in vem, da je to poteza, ki bo navduševala naše navijače,« je ob oznanitvi podpisa pogodbe povedal trener kluba Xavi Pascual.

 

Sorodne objave