Hezonja mora plačati 400 tisoč evrov, če želi igrati za Panathinaikos

Mario Hezonja ima na mizi lepo ponudbo

Mario Hezonja se je lansko leto vrnil v Evropo in igral za Panathinaikos. Grški velikan si ga želi na vse pretega obdržati, a za to bo potrebnega nekaj finančnega vložka hrvaškega reprezentanta.


Grški prvoligaš Panathinaikos je Mariu Hezonji ponudil dveletno pogodbo v vrednosti dveh milijonov evrov. Vseeno pa vse skupaj vsebuje nekaj drobnega tiska, saj njegove pravice za igranje v Evropi še vedno drži Barcelona. V kolikor bi želel igrati za Panathinaikos oziroma podpisati novo pogodbo, mora najprej odkupiti del pogodbe z Barcelono. Znesek v višini 400 tisoč evrov bi moral plačati iz lastnega žepa.

Po poročanju španskih in grških medijev si Hezonja želi igrati za Panathinaikos in je pripravljen sam plačati odkup pogodbe. Za bivšega igralca Orlanda, New Yorka in Portlanda, to verjetno ne bi bila prevelika težava.

V pretekli sezoni je Hezonja za Panathinaikos zaigral na šestindvajsetih tekmah v Evroligi in grški ligi. V povprečju je dosegal 14.4 točk, 2.5 skoka, 1.3 podajo in 1.6 ukradeno žogo v nekaj več kot dvajsetih minutah igre.

Sorodne objave