Za uvod kvalifikacij v Šopronu in na Kodeljevem

Slovensko žensko košarkarsko reprezentanco čez slab mesec dni čaka začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2025. #rakete bodo za uvod igrale v Šopronu in Ljubljani.


Slovenske košarkarice se bodo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2025 merile v skupini B z Madžarsko, Bolgarijo in Finsko. V prvem kvalifikacijskem ciklu bodo v četrtek, 9. novembra ob 18. uri gostovale v madžarskem Šoprunu in v nedeljo, 12. novembra ob 17.30 uri na Kodeljevem gostile Bolgarijo. Obe tekmi bosta v neposrednem prenosu na Sportklubu, vstopnice za domači obračun z Bolgarkami pa bodo na voljo v naslednjem tednu.

V drugem kvalifikacijskem ciklu bodo Slovenke 7. novembra prihodnje leto gostovale na Finskem in 10. novembra na domačem parketu igrale z Madžarkami. Zaključek kvalifikacij bo na sporedu februarja 2025. #rakete 6. februarja čaka tekma v Bolgariji in 9. februarja še domači dvoboj s Finsko.

V kvalifikacijah za prvenstvo bo sicer nastopilo 36 reprezentanc, vključno z vsemi štirimi gostiteljicami, ki pa so na prvenstvo neposredno že uvrščene in bodo zaradi tega igrale v isti kvalifikacijski skupini I.  Preostalih 32 ekip je razdeljenih v osem skupin s po štirimi ekipami, ki se bodo pomerile za zadnjih 12 mest (skupno bo na prvenstvu nastopilo 16 reprezentanc), ki vodijo na prvenstvo.

Tja bodo torej napredovale zmagovalke skupin ter štiri najboljše drugouvrščene reprezentance. Slednje bodo razvrščene na podlagi uradnih Fibinih košarkarskih pravil, upoštevani pa bodo rezultati vseh odigranih tekem.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA ŽENSKO EVROPSKO PRVENSTVO 2025

Žensko košarkarsko evropsko prvenstvo bodo leta 2025 prvič gostile štiri države. Gostiteljice 40. ženskega EuroBasketa bodo Češka, Nemčija, Grčija in Italija. Vsaka država bo med 18. in 22. junijem gostila eno izmed štirih skupin prvenstva, natančne lokacije pa bodo sporočili naknadno. Zaključni del turnirja bo med 23. in 29. junijem potekal v Atenah, kjer bodo kronane tudi evropske prvakinje.

Sorodne objave