Liga Nova KBM: Lokalni derbiji v Podčetrtku, na Polzeli in v Škofji Loki

Prvo zmago v novi sezoni Lige Nova KBM bosta lovili ekipi Terme Olimia Podčetrtka in Hopsi s Polzele. Podčetrtane čaka derbi z Rogaško, Hopsi pa pričakujejo Šentjurjane. Krka gostuje v Kranju, Helios tokrat v Ljubljani.


Po dveh odigranih kolih Lige Nova KBM sta stoodstotni moštvi Krke in Kansai Helios Domžal, medtem ko ostajata brez zmag zasedbi Terme Olimia Podčetrtka in Hopsi Polzele. Varovanci Gašperja Okorna so tudi na drugi tekmi državnega prvenstva presegli stotico, v ŠD Leona Štuklja so premagali Hopse. Kranjčani so se dobro upirali favorizirani domžalski ekipi in tudi dobili uvodno četrtino, a so v nadaljevanju domačini bolje zaigrali v obrambi ter gostom iz Kranja dovolili le 62 točk.

Košarkarji Rogaške so prvo zmago v sezoni slavili v domači dvorani, s 96:79 so premagali LTH Castings. Največ točk na tekmi je sicer dosegel Kendall Tyrek Robinson (22 točk, LTH Castings), a so imeli domačini več razpoloženih košarkarjev, v ospredju z Njegošem Sikirašem (18 točk, 9 skokov).

Gorenjska gradbena družba Šenčur je gostil ljubljansko Ilirijo in slavil s 95:68, domači košarkarji so zanesljivo dobili tudi skok, s 50:40, sedem jih je zbral kapetan Dino Murić. Šentjur je tudi v drugem kolu gostoval, tokrat v Podčetrtku ter na krilih Luke Lapornika (27 točk, 7 skokov) zabeležil prvo zmago v sezoni.

 

Sorodne objave