Visoki zmagi Koper Primorske in Krke

Koper Primorska je tudi drugič v tej sezoni visoko premagala ekipo Zlatoroga. Prva tekma v prvem krogu na začetku oktobra se je končala z 42 točkami razlike, tokrat pa sta se ekipi v Treh Lilijah razšli z rezultatom 102:56. Košarkarji Krke so na gostovanju v Podčetrtku zabeležili četrto zaporedno zmago v 1. SKL in se povzpeli na izkupiček 6:3, Terme Olimia pa tudi po devetem nastopu ostaja brez uspeha.
1. SKL
10. kolo
Sreda, 4. december, ob 19.00
ZLATOROG LAŠKO : KOPER PRIMORSKA 56:102 (21:28, 12:35, 15:17, 8:22)
Zlatorog: Jereb 6, Glavan 4, Kellner 3, Joseph 13, Bjeletić 15, Grušovnik 15.
Koper Primorska: Holt 5, Barič 8, Kosi 18, Lazić 19, Marinković 10, Hodžić 8, Jagodić Kuridža 9, Dimec 10, Šiško 15.
CELOTNA STATISTIKA

Najvišjo prednost so gostje dosegli prav ob koncu srečanja, 46 točk razlike pa je hkrati tudi najvišja zmaga v tej sezoni 1. SKL. Koper Primorska je tretjič dosegla več kot sto točk. Koprčani so tako vpisali deveto zmago v 1. SKL in ostajajo neporaženi na domači sceni, Zlatorog pa je doživel sedmi poraz in ostaja pri repu razpredelnice.


Glede na razliko v kakovosti vprašanja o zmagovalcu ni bilo, zato sta oba trenerja tekmo izkoristila za nekoliko trši trening in priložnost ponudila večini igralcev. Pri gostih je izstopal Jan Kosi, ki je odlično izkoristil ponujenih 30 minut na parketu. Zbral je 18 točk ob metu 7:10, imel je deset skokov (5 + 5), ob tem pa še šest ukradenih žog (indeks 33). Točko več je dosegel Aleksandar Lazić. Za domače sta po 15 točk in devet skokov zbrala Dragan Bjeletić in Matic Grušovnik.

Koper Primorsko v naslednjem kolu 11. decembra čaka derbi s Krko v Novem mestu, Zlatorog Laško pa bo 14. decembra gostoval v Šenčurju.

Izjavi trenerjev pred tekmo:
Jurica Golemac, trener Koper Primorske:
“Čestitam mojim fantom za profesionalen pristop. Razlika v kakovosti je očitna. Razporedili smo minutažo in nihče se ni poškodoval. Zlatorogu želim čim več sreče v nadaljevanju sezone.”

Robi Ribežl, trener Zlatoroga:

“Čestitke Primorski za zmago. Pri nas so do priložnosti prišli mladi igralci, ki so jo tudi dobro izkoristili.”
 

TERME OLIMIA PODČETRTEK : KRKA 60:88 (19:20, 13:20, 13:27, 15:21)
Terme Olimia Podčetrtek: Kosič 11, Strnad 19, Gorenc 2, Ž. Švigelj 2, Cerkovnik 5, Gabrovšek 2, Thomas 4, Stergar 2, Zupan 10, Reberšak 3.
Krka: Cosey 9, Jones 18, Jarc 2, Škedelj 1, Medved 10, Fifolt 9, Balažič 6, Jošilo 8, Lapornik 11, Ramljak 14.
CELOTNA STATISTIKAČeprav se je tekma v Podčetrtku končala s podobno razliko kot prva v Novem mestu (+ 31), je bil tokratni obračun precej bolj izenačen. Gostje so najvišjo razliko postavili prav pri končnem izidu 88:60. Pred tem so se gostitelji relativno uspešno upirali. Po prvih desetih minutah so zaostajali le za točko, ob odmoru pa je bila razlika osem točk. V drugem polčasu so gostje zaigrali nekoliko trše, dobili tretji del s 27:13 in rešili vprašanje o zmagovalcu.

Prvi strelec tekme je bil izkušeni domači branilec Nejc Strnad (19 točk), pri gostih pa se je izkazal Marvin Jones, ki je zbral 18 točk in 12 skokov.

Podčetrtčani so v naslednjem kolu prosti, tako da bodo naslednjo tekmo igrali šele 21. decembra doma proti Hopsom, Krka pa bo 11. decembra gostila vodilno Koper Primorsko.

Izjavi trenerjev pred tekmo:
Bojan Lazić, trener Terme Olimia Podčetrtka:
“Čestitam Krki za zasluženo zmago. Prvi polčas smo odigrali odlično, začetek drugega polčasa pa je bil za nas porazen. Izgubili smo preveč žog. Z današnjo tekmo pa smo pokazali, da se lahko tudi delno kosamo z močnejšimi ekipami.”

Vladimir Anzulović, trener Krke:
“Čestitki Podčetrtku za pošteno igro. Mislim, da smo danes zasluženo zmagali in upam, da smo uspeli ohraniti nekaj moči še za tekmo v soboto.”

Foto: Žiga Mikeli/KK Primorska Koper

Sorodne objave